Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
85

Pókember - Irány a Pókverzum (2018)

Spider-Man: Into the Spider-Verse
Filmadatlap
 
31
Szereplők
30
Vélemények
22
Képek
24
Videók

Érdekességek: Pókember - Irány a Pókverzum (2018)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 375 502 565 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 16 616 540 forintot termelt. A hazai mozik összesen 36 814 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Miles Air Jordan 1 Retro High OG "Breds" cipőt visel a filmben.

(ZozArt89)
 

A film végén, amikor Miles zuhan, látható, hogy továbbra sem kötötte be a cipőjét. Ez egy visszatérő poénja a filmnek.

(ZozArt89)
 

Stan Lee karaktere nemcsak a boltban látható, hanem a vonaton is megjelenik egy pillanatra.

(ZozArt89)
 

Kingpin szellem fia hasonlít Matt Murdockra, másnéven Daredevilre.

(ZozArt89)
 

A végső harcnál látható Brooklyn híd egy utalás a Daredevil sorozatra, ahol az intróban szintén feltűnik a híd, és ott is Kingpin a főellenség.

(ZozArt89)
 

A Spider-Man Noir bemutatkozó jelenetében látható egy EA Water Polo játék, ami a mi univerzumunkban sosem létezett.

(ZozArt89)
 

Miles szobájában látható egy poszter Chance-ről, a rapperről, akinek a sapkáján a 4-es szám díszeleg. Holott a 3-as a kedvence. Ezzel is utalnak arra, hogy másik univerzumban játszódik a történet.

(ZozArt89)
 

Miles Morales tesztlapjának dátuma szerint decembruár hónapban zajlik az esemény.

(ZozArt89)
 

A filmet az alkotók Pókember egyik társszerzőjének, a 90 éves korában lehunyt Steve Ditkonak ajánlották, aki már nem érhette meg a produkció premierjét. Ditkora 2018. június 29-én eszméletlenül találtak rá mahattani otthonában. A rendőrség szerint két nappal korábban halhatott meg szívelégtelenségben.

(hp)
 

A Pókember - Irány a Pókverzum a Sony Pictures Animation első filmje, mely a tengerentúlon PG-13-as korhatár besorolást kapott.

(hp)
 

A film különleges látványvilágán 140 animációs szakember dolgozott. A Sony Pictures Animation egyik filmjén sem dolgoztak még ennyien korábban.

(hp)
 

A Sony 2014-es hackerbotrányának idején több ezer belső levelezés került nyilvánosságra. Ezek között olyanok is szerepeltek, melyekben arról volt szó, hogy a stúdió egy animációs filmmel új életet szeretne lehelni a Pókember franchise-ba.

(hp)
 

A film producerei, Phil Lord és Christopher Miller (Lego kaland, 21 Jump Street) egy interjúban elmondták, hogy olyan filmet akarnak készíteni, amitől a néző úgy fogja érezni, mintha valósággal belépett volna egy képregénybe.

(hp)
 

A film első előzetesének látványát nem győzték méltatni az újságírók. A trailert a megjelenését követő 3 napban 44 milliószor játszották le a videomegosztó portálokon, és 164 ezerszer említették a címét a közösségi portálokon.

(hp)
 

A Sony a 2018. októberében megrendezett New York Comic Conon a jelenlévőknek levetítette a film első 35 percét. Ugyanekkor hozták nyilvánosságra a második hivatalos előzetest is.

(hp)
 

A film rendezői, Robert Persichetti Jr. és elmondták, hogy bár egy filmre terveztek, az esetleges siker sok hasonló történet megfilmesítésre adhat lehetőséget.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.