80% 59 szavazat
Varázsapu

Varázsapu

Hogfather
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
17
Szereplők (17)
13
Képek (13)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Hogfather, avagy Vadkanapó "meglepően hasonlít" a mi Télapónkhoz, feladata a Korongvilágon ugyanaz: ajándékokat visz a gyerekeknek a Hogswatch éjjelén. Azonban az Univerzum logikai rendjére ügyelő Auditorok felbérlik Ankh-Morpork városában a Bérgyilkosok céhét, hogy szüntessék meg a "Télapót" mint olyat. Amint erről a Halál, mint az ügyben is illetékes entitás értesül, magára ölti annak piros ruháját, egy álszakállt és nekiáll kihordani az ajándékokat a Télapó helyett. Teszi ezt azért, mert ha az emberek elvesztik a hitüket a Télapóban mire reggel lesz, mert akkor a nap soha többé nem kel majd fel. A film Terry Pratchett nagysikerű és azonos címet viselő könyve alapján készült, és számos díjat nyert.

Rendező: Vadim Jean
Író: Terry Pratchett
Forgatókönyvíró: Vadim Jean
Ország: Egyesült Királyság
Premier (HU): 2008.12.25.

A postamester  (2010)

Soul Music  (1997)

Több
 
2022.05.10 JRD

legújabb vélemény

A semmitmondó cím egy érdekes, kissé groteszk filmet takar, melyben az élményt jó párbeszédek teszik még jobbá. Egy torz télapó-sztori. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

1
 
2015.08.12 Rikudou6

Kellemes kis film remek. Imádom a mai napig! Bármikor meg tudnám nézni és soha nem unnám meg. Isteni párbeszédek, szerethető karakterek. Bárkinek ajánlani tudom.

0
 
2015.06.14 pindurcat

A film felkeltette az érdeklődésemet, más mint amiket korábban láttam. Elsőre kicsit fura, de hamar hozzászoktam a stílusához. Nagyon hosszú film, de.nem unalmas.

0