2019.11.27 06:31 Berto49 Olvasottság: 197x
2

A Nagyi, a lánya és az unokája

A forgatókönyv írója, Ted Griffin jól összekeverte a cselekmény szálait, romantikus komédia helyett egy nehezen hihető, eléggé alpári történet született belőle.

Számomra Jennifer Aniston (Sarah) volt a húzónév, aztán nagy örömömre Szakácsi Sándor hangján szólalt meg Kevin Costner a nőfaló milliomos szerepében. Sok hozzászólásban olvastam, hogy Shirley MacLaine milyen nagyszerű alakítást nyújtott. Sok filmben valóban így volt, de ebben számomra ellenszenves volt. A sokat megélt, erkölcsösnek csak nehezen nevezhető, lárvaarcú idős hölgy szájába sem angolul, sem magyarul nem illik az a humorosnak szánt – unokája leendő férjének (Mark Ruffalo) szóló – felszólítás, amelyben közölte, hogy melyik testrészével szórakozzon. Ez a mondat nálam kiverte a biztosítékot.

A Nagyi, a lánya és az unokája

Az összekevert cselekményű filmbe egy másik, közismert könyv, illetve film („Diploma előtt”) részletei is bekerültek. A Simon & Garfunkel által is megénekelt „Mrs. Robinson” című dal főszereplőjét a pletyka szerint Sarah anyjáról mintázták. Még a vérfertőzés gyanúja is megjelent, de szerencsére tisztázódott, hogy éppen Sarah apja fiatalkori sporttevékenysége révén akadályozta meg a tett elkövetésének lehetőségét. Az egyetlen igazán humorosan ábrázolt szereplő Sarah húga, Annie (Mena Suvari), aki valóban olyan, mint egy elemes nyuszi. Sajnos a kikapcsológombját jól elrejtették.

A film egészét tekintve meg tudom állapítani, hogy nagyon pihent agyú volt a stáb, megtekintését csak súlyos „filmaszályos” időszakban tudom ajánlani.

dráma | romantikus | vígjáték

Sarah (Jennifer Aniston), a New York-i újságíró már menyasszony, de halogatja a házasságot és nem szívesen utazik haza vidékre, a húga esküvőjére. Ám a vendégség másképp... több»

2