Rólam

Elmultam 66 éves.

Mikor regisztrltam, ( másfél éve) eszembejutott egy nagyon régen nézett fílm. Valamikor 1971-en láttam, a Csepeli moziban. ( a mozi nevére nem emlékszem). Abban az időben ezt a fílmet sehol sem játszották, én is azért ültem be, mert kint nagyon hideg volt és diákbérlettel 1,50 Ft-ért be tudtam ülni. Nem vártam a fílmtől semmi érdekeset, igazán a meleg miatt mentem be. Aznap a moziteremben lehettünk vagy 50-en. De! Szerintem senki sem számított arra amit akkor látott. A fílm több mint két órás volt. Ha azt mondom, hogy ebből másfél órán keresztűl mindenki dőlt a nevetéstől, akkor nem mondtam semmit. Fetrengtek!!

Ekkor vezettük be a kollégiumi szobatársak között azt, hogy minden csütörtökön, mikor jöttek a új fílmek a bemutató mozikban, vagy új fílmet fedeztünk fel bármelyi moziban ( minden héten volt műsorfüzet), kisorsoltuk, hogy ki melyik fílmre űl be. És amelyik jó volt azt a többiek is megnézték. Minket abban az időben leginkább a kalandfílmek és a fílmvígjátékok érdekeltek, ( Pl.: A fekete kalóz szelleme, Spartacus).

Igaz, hogy a Corvin moziban negyed magammal végignéztem a Még kér a nép címü Jancsó fílmet. Én az első sorból, mert oda kaptam diákkedvezményt.

A fílm címe amit azon a hideg délutánon láttam:-Hogyan robbantottam ki a második világháborút.-  Lengyel fílm.

Azóta megtaláltam már több helyen, de magyar felirat, vagy magyar szinkron sehol sem volt. Igazán ezt szeretném mégegyszer megnézni úgy, hogy értsem is. És most rábukkantam a MAFAB fílmadatbázisban. Remélem több régi, álltalam kedvelt fílmet is találok.

2021. 12. 15.
Én először könyvben olvastam. Mikor elkezdték megfilmesíteni, attól féltem, hogy a rendezők ezt is elrontják, mint sok egyéb könyvre írt történetet. Hála istennek, nem íg... több»

65 Szulejmán  (2011)

2021. 12. 15.
Néztem egy ideig, nem tetszett.... több»

91 Vikingek  (2013)

2021. 12. 15.
Ragnar dicsérete
Volt szerencsém végignézni az összes évadot. Az egyik legjobb film, amit láttam. Végigkíséri egy család életét harcokon, háborúkon, árulásokon keresztül, és a végén a gon... több»
Cserebere
A háromrészes (egyelőre) sorozatból igazán az első rész tetszett a legjobban. Ez megmutatta, hogy mindenkiből lehet valaki. Akár hercegnő is. És a hercegnőből kispolgár.... több»