Hollywoodi sztárok, akik eljátszották Jézust egy filmben

Vallási témájú filmben szerepet vállalni nem kis felelősséggel jár még a legnagyobb sztárok számára is. A húsvéti ünnepek alkalmából össze is gyűjtöttünk tíz olyan filmalkotást, amelyek szorosabban és persze egy kissé távolabbról közelítve kapcsolódna Jézus életéhez.

#10

dráma

Jézus keresi az elrendeltetését. Egyrészt véghez szeretné vinni Isten tervét, másrészt viszont meg kell bírkóznia emberi érzéseivel: a kétséggel, a gyengeséggel és a... több»

A kritikusok egy része Martin Scorsese egyik leggyengébb rendezésének tartják a filmet, ugyanakkor vitán felül áll, hogy Willem Dafoe karrierjének legkiemelkedőbb alakítását hozza Jézusként a produkcióban.
#9

82 Passió  (2004)

(17) (24)

dráma

Mel Gibson Jézus Krisztus életének utolsó tizenkét óráját dolgozza fel. A brutalitása miatt igen sokat vitatott alkotás soha nem látott módon jenelíti meg a Megváltó... több»

Mel Gibson filmje alaposan megosztotta annak idején mind a kritikusokat, mind pedig a nézőket. A Passió kétségtelenül a legfelkavaróbb filmalkotás, amely Jézus szenvedéseit dolgozza fel. A főszerepben Jim Caviezel látható, akinek hollywoodi karrierjét derékba is törte a film.
#8

dráma | életrajzi | történelmi

Magával ragadó bibliai történet Philip Saville feldolgozásában. Drasztikusan nyúl az Újszövetséghez a The American Bible Society fordítása alapján. Behatol a szavak lényege... több»

A 2003-ban megjelent János evangéliuma kisebb visszhangot váltott ki csupán. A filmben a Lost című sorozat sztárja, Henry Ian Cusick látható Jézus szerepében.
#7

dráma | életrajzi | történelmi

A betlehemi születéstõl az apostolok összehívásán, a hegyibeszéden és a számos csodatételen keresztül egészen a keresztútig, a keresztre-feszítésig és a feltámadásig,... több»

A George Stevens és David Lean rendezésében készült 1965-ös A világ legszebb története - A Biblia Jézus teljes élettörténetét feldolgozza, a szerepben a legendás Max von Sydow látható, akit a fiatalabb generáció a Trónok harca című sorozat kapcsán ismerhet.
#6

59 Isten fia  (2014)

(4) (5)

dráma | életrajzi | történelmi

Hosszú idő elteltével ismét a filmvásznon Jézus Krisztus története. A júdeai ács történetét, aki megváltoztatta világunkat, ezúttal Christopher Spencer tárja elénk... több»

Diogo Morgado pályafutása során kétszer is eljátszotta Jézust. A History Channel számára gyártott A Biblia című minisorozat után a 2014-es Isten fiában volt látható.
#5

63 Ben-Hur  (2016)

(16) (4)

akció | dráma | kaland | történelmi

HBO Max | TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

A Ben-Hur című epikus film főhősét, Judah Ben-Hur (Jack Huston) herceget mostohatestére, a római hadsereg tisztje, Messala (Toby Kebbell) igaztalanul megvádolja árulással. A... több»

Az 1959-ben megjelent, ma már igazi klasszikusnak mondható Ben-Hur feldolgozása egy igazi sztárparádé. A filmben Rodrigo Santoro alakítja Jézus karakterét. A színész korábban olyan nagysikerű produkciókban szerepelt, mint a Westworld és a 300.
#4

59 Iuda  (2013)

dráma

A film a Jézus és Júdás közötti különleges kapcsolatot boncolgatja, s arra a kérdésre keresi a választ, hogy ha minden eleve el volt rendelve, akkor Júdás árulónak... több»

Az Andrey Bogatyrev rendezésében készült Iuda talán kevésbé ismert a szélesebb nézőközönség számára. A filmben Andrey Barilo látható Jézus szerepében.
#3

dráma

Mária, Jézus anyja nagy szerepet tölt be a keresztény vallás mindennapjaiban és történelmében. Egy nő, aki a remény és inspiráció jelképe sok kultúra és nép számára. több»

Az NBC TV megrendelésére gyártott Mária, Jézus anyja kétségtelenül nem a legnépszerűbb alkotás, amely Jézus történetét dolgozza fel, ugyanakkor kihagyhatatlan, hiszen a főszerepben nem más, mint Christian Bale látható.
#2

dráma | kaland

Jézus Krisztus 40 napig imádkozik és böjtöl a sivatagban. A vadonból kifele vezető úton a gonosz megkísérti a Megváltót. több»

Kétségtelen, hogy Ewan McGregor napjaink egyik legsokoldalúbb színésze, aki számos nagysikerű filmben hozott emlékezetes alakítást. Bár a Last Days in the Desert nem a legjobb értékelést kapott film, amelyben valaha is szerepet vállalt, ettől függetlenül érdemes megnézni.
#1

44 Mária Magdolna  (2018)

(5) (8)

dráma

A MÁRIA MAGDOLNA autentikus és emberi portré a történelem egyik legrejtélyesebb és leginkább félreértett alakjáról. A bibliai életrajzi film a fiatal Mária (Rooney Mara)... több»

Bár a 2018-ban mozikba került Mária Magdolna nem aratott kifejezetten nagy szakmai sikert, Joaquin Phoenix alakítása a mai napig az egyik legemlékezetesebb része Garth Davis rendezésének.