Johnny Depp 7 legjobb filmje

Johnny Depp hosszú és változatos pályát futott be, mely éppúgy tartalmazott hullámvölegyeket, mint kimagasló csúcspontokat. Az ikonikus színész ma ünnepli a 60. születésnapját, így ez alkalomból megpróbálkoztunk a lehetetlennel. hogy összegyűjtsük a legjobb alakításait. Nektek melyik a kedvencetek tőle?

#7

dráma | kaland | kísérleti film | vígjáték

A sportújságíró, Raoul Duke  barátjával, az ügyvéd Dr. Gonzóval a nevadai sivatagban megrendezésre kerülő motorversenyre tart. A kalandnak a kábítószerek összes létező... több»

Terry Gilliam filmje alaposan megosztotta a kritikusokat, a Félelem és reszketés Las Vegasban valóban kapott hideget és meleget egyaránt, azonban ennek ellenére tagadhatatlan, hogy Hunter S. Thompson művének adaptációja, mely egyszerre mámorító és szédítő, joggal vált kultfilmmé. Deppnek nagyszerűen állt a gonzo stílus, és talán épp a személyes érintettsége (szoros barátságot ápolt az íróval) járult hozzá a felejthetetlen alakításához. 
#6

82 Közellenségek  (2009)

(8) (6)

dráma | életrajzi | krimi | történelmi

Dillinger (Johnny Depp) és bandája hajdanán nagy népszerűségnek örvendett. Vezérük lehengerlően karizmatikus volt, akinek hírnevét a börtönszökések csak tovább... több»

Michael Mann 2009-es bűnügyi filmje egy epikus dráma, amely Scorsese remekműveit idézi, és melyben Depp páratlan módon alakítja a gazdasági válság idején ténykedő bankrablót, John Dillingert. Ez a gengszterfilm Depp színészi pályafutásának egyik legerősebb állomása, de a rendezésen és az ő alakításán kívül a pazar operatőri munka is hozzájárult ahhoz, hogy minden idők egyik legjobbjává váljon a műfajon belül.
#5

85 Ed Wood  (1994)

(14) (24)

dráma | életrajzi | vígjáték

Disney+

Ed Wood, vagyis Edward D. Wood Jr. egy igazi filmtörténeti legenda. Író, producer, színész és rendező egy személyben. Filmjeiben olyan sztárok tűntek fel, mint a Drakula filmek... több»

Mindent összevetve Johnny Depp karrierjének meghatározó Tim Burton nevéhez kapcsolható, és talán ez a legjobb film, amit közösen készítettek, amely Hollywood történetének legrosszabb rendezőjéről szóló életrajzi film lett. Az Ed Woodban egy csapat szenvedélyes “csodabogár” találkozik, hogy egy show-t adjon, ami vitathatatlanul tökéletes metaforája ennek az őrjítően szép együttműködésnek.
#4

85 Ollókezű Edward  (1990)

(86) (31)

dráma | fantasy | romantikus | szatíra

Disney+

A különc feltaláló meg akarta alkotni magának a tökéletes teremtményt, ám mielőtt befejezhette volna, meghalt, és Edward hiába érez, gondolkodik, mégsem képes beilleszkedni a... több»

Depp karrierje első sikerei után az Tim Burtonnel való első együttműködése teljesen megváltoztatta a “játékszabályokat”. A magányos Edwardot alakító színész fájdalmasan gyengéd és teljesen szerethető karaktert hoz, ráadásul a filmtörténelem egyik legikonikusabb megjelenésében látható. Burton filmje egy sötét, modern tündérmese, amelynek középpontjában egy sebzett lélek áll.
#3

79 Gilbert Grape  (1993)

(18) (14)

dráma

TV-ben (AMC, csütörtök 01:33)

Gilbert Grape (Johnny Depp) egy unalmas kisváros átlagos fiatalja, ám a fiú sokkal több terhet cipel, mint kortársai. Mivel túlsúlyos édesanyja már mozgásképtelen, ő tartja el... több»

A Gilbert Grape egy csodálatosan elbűvölő film, amelyben Leonardo DiCaprio Oscar-díjra jelölt alakítása látható. Az értelmi fogyatékos Arnie Grape szerepében olyan alakítást nyújt, amelyet nehéz lenne felülmúlni. Depp szerencsére nem is próbál az előtérben lenni. A színész, miután korábbi filmjeiben főként különc karaktereket alakított, ezúttal egy sokkal visszafogottabb szerepet hoz, amely persze fontos eleme a produkciónak.
#2

akció | fantasy | kaland

Disney+

A jólelkű kovácsfiú, Will Turner (Orlando Bloom) elvei ellenére szövetkezik a Jack Sparrow (Johnny Depp) vezette kalózokkal, hogy megmentse gyermekkori szerelmét, Elizabeth Swant... több»

2003-ban kalózokról szóló filmet készíteni igencsak merész húzásnak számított. Nem tartozott az éppen legsikeresebb hollywoodi témák közé, de A Fekete Gyöngy átka kasszasikere mindent megváltoztatott. Az Oscar-díjra jelölt Depp alakítása ellopja az egész show-t, így nem is volt kérdés, hogy további folytatást kapjon a produkció, amelyre mára már egy teljes franchise épült.
#1

90 Fedőneve: Donnie Brasco  (1997)

(21) (17)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

Az FBI 1978-ban végleg fel akarta végleg számolni az alvilágot, tervük megvalósításához tucat számra képeztek ki beépített ügynököket. Donnie Brasco (Johnny Depp) sikeresen... több»

Johnny Depp esetében mindig is csodálatra méltó volt, hogy képes volt összeegyeztetni azt, hogy hollywoodi ikonként egyszerű karakter szerepekben is helytáll. Az annak idején hirtelen jött sztárság teljes mértékben kifejeződik Mike Newell által rendezett bűnügyi drámában. Depp intenzív alakítása annyira távol áll Ollókezű Edward szerepétől, amennyire csak lehetséges.