2019.04.16   szerző: csd   hozzászólások: 1

Ahhoz, hogy egy film tökéletesen működjön a mozivásznon rengeteg ember kemény és kitartó munkájára van szükség.

10 remek film, melyekről nem tudtad, hogy a rendezőjük egy híres színész

Forgatókönyvírók, hangmérnökök, dramaturgok, színészek és persze nem utolsó sorban rendezők fektetnek temérdek időt és energiát, hogy egy produkció garantáltan ütős legyen a nézők számára. De mi van akkor, ha egy színész csakugyan kilép más bőréből, és úgy határoz, ő maga is rendez egy filmet?

Az első ezzel kapcsolatos gondolat talán az lehet, hogy mindenki maradjon annál, amihez igazán ért, de előfordul olykor, hogy sokszor a rajongók kedvencei is elfoglalják a rendezői széket, és ez bizony meglepően kiemelkedő eredménnyel járhat.

Alábbi listánkon 10 olyan remek filmalkotást gyűjtöttünk össze, amelyeket színészként sikeres sztárok rendeztek, ráadásul bizonyították azt is, hogy ebben a szakmában is kiválóan megállják a helyüket.

#10

74 Hang nélkül  (2018)

dráma | horror | sci-fi

Egy család elszigetelten él, amióta az emberiséget rejtélyes ragadozók tizedelik, akik a legkisebb hangra is támadnak.  több»

#9

dráma | életrajzi

Laura Hillenbrand azonos című regényéből készült film, amely az előző rész folytatása: Louis Zamperini olimpiai bajnok és II. világháborús hős életének kalandos története. több»

#8

63 Don Jon  (2013)

dráma | romantikus | vígjáték

Jon Martello szinte bármelyik nőt megkaphatja, haverjai emiatt egyszerűen csak Don Jonnak becézik. A férfi számára a legnagyobb boldogság azonban, amikor otthon a gépe előtt ülve... több»

#7

dráma | életrajzi | vígjáték

A katasztrófaművész Tommy Wiseau kultuszklasszikusa, A szoba forgatásába nyújt humoros, de kendőzetlen bepillantást. Ez az a produkció, melyet minden idők legjobb rossz... több»

#6

72 Kerítések  (2016)

dráma

Egy történet egy afro-amerikai családról, akik erős negatív megülönböztetésben élik életüket az ötvenes évek Amerikájában, ám a családfő derekasan kiáll szeretteiért... több»

#5

67 Az apostol  (1997)

dráma

Miután a tökéletesen boldog élete összeomlott, a texasi prédikátor nevet változtatott és Louisiana-ba költözött és az egyik rádióállomásnál helyezkedett el, mint prédikátor.

#4

64 Viszem a bankot  (1990)

krimi | vígjáték

Grimm (Bill Murray) tudja, hogyan kell elegánsan és ötletesen, ráadásul áldozatok nélkül bankot rabolni. Két társával, Phyllisszel (Geena Davis) és Loomisszal (Randy Quaid) az... több»

#2

86 Bronxi mese  (1993)

dráma | krimi | romantikus

Calogero (Francis Capra, Lillo Brancato) csupán kilenc éves, amikor szemtanúja lesz egy gyilkosságnak. Édesapja, Lorenzo (Robert De Niro) világ életében vasszigorral nevelte a... több»

#1

79 Éhkoppon  (1997)

dráma

Egy átlagos londoni munkáscsalád életével ismerkedhetünk meg. Raymond feleségével és annak bátyjával, Billyvel, ill. anyósával és annak édesanyjával él egy közös... több»