20 év után ismét a Birodalom visszavág uralta a mozikat a hétvégén

A mozirajongók kétségtelenül egyre türelmetlenebbül várják, hogy újra beülhessenek a nagyvászon elé, az elmúlt időszakban pedig rendre bebizonyosodott, hogy az emberek számára fontos, hogy közösségi élményként élhessék meg a legnagyobb bemutatókat.

Vannak ráadásul olyan olyan produkciók, amelyek egyszerűen több évtizeddel a bemutatásuk után is képesek tömegeket becsalogatni a mozivásznak elé, ilyen volt legutóbb az apák napja alkalmából vetített Jurassic Park, később a Szellemirtók, most pedig a Star Wars filmszéria egyik legerősebb darabjának tartott Birodalom visszavág tarolt.

Huszonhét évvel az eredeti bemutató után George Lucas kultikus filmje ugyanis közel 500 ezer dolláros bevételt hozott a konyhára az elmúlt hétvégén. Az Egyesült Államokban jelenleg alig 500 mozi tart nyitva, bár remélhetőleg a teljes újranyitás már nem várat magára. A Birodalom visszavág mellett egyébként a Fekete Párduc, az Agymanók és Pókember – Idegenben érdekelte leginkább a látogatókat.

Az eredeti tervek szerint mostanra kellett volna debütálni az élőszereplős Mulannak, a Tenetnek, illetve a Wonder Woman 1984-nek, a nagyobb stúdiók azonban alaposan átgondolják minden lépésüket az utóbbi időben, így ezekre a produkciókra néhány hetet még várniuk kell majd a rajongóknak.