A 10 legjobb új sorozat és évad, amit áprilisban streamelhetsz (Netflix, HBO Max, Disney+, Prime Video, AppleTV+, Skyshowtime)

Ha szereted az adaptációkat, az április a te hónapod lesz! Olyan újdonságok jönnek, mint az Andrew Scott nevével fémjelzett Ripley vagy a videójaték adaptáció, a Fallout!

Az eredeti sztorik rajongói is örülhetnek, jön ugyanis Colin Farrell új sorozata, a Sugar, az Apple TV+ új, nyomozós sztorija is!

Összeválogattunk 10 sorozatot, melyeket érdemes felvenni az áprilisi listátokra! Lássuk, mik érkeznek még a tavasz második hónapjában!

#10

dráma | misztikus | sci-fi | vígjáték

Apple TV+

A Morpho gép felkészíti Deerfield lakóit a titokzatos „következő szakaszra”. Ahogy mindenki elmerül feltételezéseiben azt illetően, mi következik, új kapcsolatok alakulnak... több»

Bemutató: április 24., Apple TV+ / Kevés sorozat mondhatja el magáról, hogy olyan hangulatos, mint az Apple TV+-on futó A nagy sorshúzás, egy elragadó kisvárosi párkapcsolati vígjáték, amelynek középpontjában egy sci-fi rejtély áll. Amikor Deerfield városa felfedez egy titokzatos gépet a helyi piacon, amely állítólag megmondja a felhasználóknak az életük lehetőségeit, a lakosok élete a feje tetejére áll, ahogy a ki nem mondott vágyak átveszik az irányítást. Az első évad rengeteg kérdést hagyott megválaszolatlanul - honnan jött egyáltalán ez a gép? - de ez szándékos volt, mivel a fura városlakók állnak az első helyen ebben a karakterközpontú dramedyben.
#9

dráma

Disney+

A híres író, Truman Capote több női barátnőjét – akiket „hattyúinak” nevezett – hátba szúrta, amikor 1975-ben az Esquire-ben megjelentette A baszk part 1965 című... több»

Bemutató: április 17., Disney+ / Ryan Murphy limitált sorozata, a Viszály: Capote és a hattyúk című sorozat, amelynek legtöbb epizódját a Good Will Hunting rendezője, a 71 éves Gus Van Sant jegyzi, Truman Capote író botrányos történetét meséli el, aki elárulta az általa "hattyúknak" nevezett előkelő hölgyeket. A szereplőgárda impozáns: Naomi Watts, Diane Lane, Molly Ringwald, Calista Flockhart, Demi Moore, Chloë Sevigny, és utolsó szerepében a néhai Treat Williams. Capote szerepében Tom Hollander, aki épp A fehér lótusz című minisorozatból érkezett. Capote Manhattan és Hollywood ünnepelt sztárírójává vált, és mindenki, aki csak tehette, részt vett a híres 1966-os fekete-fehér bálján (amelyet a showban újraalkotnak). De miután 1975-ben azzal sokkolta hattyúit, hogy az Esquire magazinban kikotyogta legkínosabb titkaikat, legtöbbjük megtagadta őt, ő pedig végzetesen belesodródott a drogokba és az italba.
#8

71 Iwájú  (2024)

(1)

akció | animáció | dráma | kaland

Disney+

A  képregényszerű, futurisztikus animációs sorozat Lagosban, Nigériában játszódik, és körüljárja az ártatlanság és a status quo megkérdőjelezésének témáit. több»

Bemutató: április 10., Disney+ / Az Iwaju egy futurisztikus, jövőbeni Lagosban, Nigériában játszódik, és egy felnőtté válásról szóló történetet mesél, amely a gazdag szigetről származó fiatal lány, Tola és legjobb barátja, Kole, az autodidakta technológiai szakértő útját követi nyomon, miközben felfedezik az ellentétes világukban rejlő titkokat és veszélyeket. A hat epizódból álló sorozat olyan témákat boncolgat, mint az osztályviszonyok, az emberrablás, a családi kötelékek, a gyermeki kíváncsiság. A film a Disney első együttműködése egy külsős stúdióval 100 év után. Az Iwaju a Kugalival, egy képregénystúdióval és pánafrikai szórakoztatóipari céggel együttműködésben készült. Emellett eredeti alkotásról van szó, nem pedig egy már létező film folytatásáról. Az Iwaju a yoruba nyelvben "jövőt" jelent, ami egy még eljövendő időre vagy időszakra való várakozást jelent.
#7

61 A nyomozó  (2024)

(1)

dráma | krimi

Disney+

Colter Shaw egy nyugtalan és rejtélyes férfi, aki jutalmat kap azért, hogy megtalálja a hiányzó személyeket vagy segít megoldani a bűncselekményeket. Nem magánnyomozó vagy... több»

Bemutató: április 3., Disney+ / A sorozatot Ben H. Winters készítette Jeffery Deaver The Never Game című regénye alapján. A sorozat főszereplője Justin Hartley, aki Colter Shaw-t, egy képzett túlélő és nyomkeresőt alakít, aki azzal keresi a kenyerét, hogy jutalomért cserébe segít a bűnüldöző hatóságoknak és magánszemélyeknek. Hartley mellett a főszereplők Robin Weigert, Abby McEnany, Eric Graise, Fiona Rene, valamint olyan neves vendégszereplők, mint Lee Tergesen, Mathew Nelson-Mahood és Wendy Crewson alakítják Colter családtagjait. A sorozatot a kanadai Brit Kolumbiában forgatják, kihasználva a Vancouver és a Vancouver Filmstúdió festői helyszíneit.
#6

dráma

SkyShowtime

Delaneyék kívülről nézve irigylésre méltóan elégedett családnak tűnnek. Az egykori teniszedzők, Joy és Stan négy felnőtt gyermek szülei. De sajnos Joy eltűnik, és a... több»

Bemutató: április 23., SkyShowtime / Az Annette Bening és Sam Neill által vezetett szereplőgárda az érzelmek, titkok és családi dinamika hullámvasútját hozza el nekünk. Sam Neill így nyilatkozott arról, miért vállalta el a szerepet: "A Big Little Lies az egyik legjobb dolog, amit valaha láttam a tévében [a készítők korábbi sorozata], és úgy gondoltam, hogy ha ez is ennyire magával ragadó és izgalmas, akkor én is részese akarok lenni, és elolvastam, és az is volt. Aztán ott volt Annette Bening, és ki tudna erre nemet mondani?" Az Apples Never Fall Never Fall a Delaney család körül forog, akik látszólag a tökéletesség megtestesítői. Stan, akit Sam Neill alakít, és Joy, akit Annette Bening játszik, egykori teniszedzők, akik visszavonultak, hogy élvezzék aranyéveiket. Négy felnőtt gyermekük élete (akiket Jake Lacy, Alison Brie, Conor Merrigan-Turner és Essie Randles alakít), körülöttük kering, de mindegyiküknek megvannak a maga álmai és kihívásai. Delaneyék nyugodt életét azonban megzavarja, amikor egy titokzatos és sebesült fiatal nő jelenik meg a küszöbükön, aki izgalmak és beláthatatlan következmények hullámát hozza magával...
#5

dokumentum | életrajzi | krimi

HBO Max

A filmkészítők folytatják a nyomozást Robert Durst bűntettei után, rejtett dokumentumok és Durst börtönben folytatott telefonbeszélgetéseinek felhasználásával. több»

Bemutató: április 21., HBO / A Robert Durst három ember meggyilkolásában való lehetséges részvételét vizsgáló sorozat első évada, több mint kilenc évvel ezelőtt jelent meg. Majdnem egy évtizeddel azután, hogy meghallgattuk Durst bizarr vallomását egy piszoárban, Andrew Jarecki filmrendező újabb részleteket tár fel a gyilkossági ügyekről, és új tanúkat hallgat meg. Durst 2022-ben meghalt, mielőtt bíróság elé kerülhetett volna.
#4

80 A szimpatizáns  (2024)

(1) (1)

dráma | thriller | történelmi

HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

A vietnami háború vége felé egy, a dél-vietnami hadseregbe beépített kém az Egyesült Államokba utazik, és egy menekült közösségben telepedik le, ahol továbbra is titokban... több»

Bemutató: április 14., HBO / Viet Thanh Nguyen 2015-ös, azonos című könyvének adaptációja egy vietnami kommunista pártnak dolgozó, ellentmondásos kém életútját követi végig, és sötét humort vegyít a hidegháborús kémkedési izgalmakkal. A Park Chan-wook (Oldboy) és Don McKellar által közösen készített A szimpatizáns 70-es és 80-as évekbeli hangulata igazán stílusos, ami részben a kamera mögött álló rendezőtriónak - Parknak, Fernando Meirellesnek (City of God) és Mark Mullennek (Utopia) - köszönhető. Hoa Xuande játssza a meg nem nevezett főszereplőt, Sandra Oh és Robert Downey Jr. pedig több szerepben is mellékszereplőként tűnik fel, mindannyiunk nagy örömére.
#3

73 Fallout  (2024)

(12) (2)

akció | dráma | kaland

Amazon Prime Video

Egy jövőbeli, poszt-apokaliptikus Los Angelesben a polgároknak földalatti bunkerekben kell élniük, hogy megvédjék magukat a sugárzástól, a mutánsoktól és a banditáktól a... több»

Bemutató: április 11., Prime Video / A Bethesda Game Studios népszerű franchise-a úgy tűnik, hogy a The Last of Us nyomdokaiba léphet, mint olyan játék-tévéadaptáció, amely nem teljesen semmitmondó. Ez részben a Westworld-ös Jonathan Nolan és Lisa Joy számlájára írható siker, akik a produceri feladatokat is ellátják. A főszerepben a Yellowjacketsből ismert Ella Purnell és a Justifiedből ismert Walton Goggins játszanak egy nukleáris apokalipszis utáni túléléstörténetben, egy retrofuturisztikus, alternatív Los Angelesben, tele mutánsokkal, mech-ruhásokkal és opportunistákkal. A trailer alapján úgy tűnik, hogy a játékok sunyi és sötét humora megmarad, szóval érdemes lesz legalább egy pillantást vetni erre az adaptációra!
#2

80 Sugar  (2024)

(1)

dráma

Apple TV+

Egy hollywoodi producer unokájának eltűnését követően egy titokzatos magánnyomozó szegődik a nyomába, hogy felderítse az ügyet. több»

Bemutató: április 5., Apple TV+ / Colin Farrell a főszereplője és executive producere ennek a sorozatnak, amely egy legendás hollywoodi producer szeretett unokájának rejtélyes eltűnése után nyomozó detektívről szól. Egyszerűnek hangzik, de Fernando Meirelles stílusos rendezése és egy csavar izgalmas ízt adnak Farrell kisképernyős kalandjának.
#1

72 Ripley  (2024)

(6)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Tom Ripley, a hatvanas évek elején New Yorkban élő szélhámos egy gazdag ember megbízásából Olaszországba utazik, hogy megpróbálja meggyőzni csavargó fiát, Dickie Greenleafet,... több»

Bemutató: Április 4., Netflix. / Erre - netes nevén "Andrew Scott Ripley-sorozatra" - már régóta vártak a regény rajongói. Az először 2019-ben bejelentett Ripley-t végül a Netflix vette meg, és végre idén áprilisban lesz a premierje! A sorozat Patricia Highsmith A tehetséges Ripley úr című regényének (amelyből korábban az 1999-es Matt Damon-film is készült) adaptációja. Andrew Scott játssza a címszereplő szélhámost, aki New Yorkból Olaszországba utazik, hogy segítsen meggyőzni egy gazdag ember élvhajhász fiát, hogy térjen vissza egy "hosszabb vakációról". És, nos, a többit valószínűleg tudod... nem spoilerezünk, ha mégsem. Scott mellett Johnny Flynn, Dakota Fanning és John Malkovich is szerepelnek az új változatban.