A 15 legjobban várt 2024-es film, amiről senki nem akar lemaradni

Most, hogy 2023 végre a végéhez közeledik, itt az ideje, hogy egy pillantást vessünk a következő évre és 2024 legjobban várt filmjeire!

Ez egy nagyon furcsa év volt, mivel a SAG és a WGA sztrájk mindent befolyásolt, és a világjárványhoz hasonlóan felborította a megjelenési időpontok ütemezését.

Furcsa módon ez lesz az első olyan év, amikor csak egy Marvel-film (Deadpool & Rozsomák ) és egy DC-film lesz összesen, leszámítva a 2020-as évet, erre 2010 óta nem volt példa!

Rengeteg, korábban 2024-re tervezett filmet toltak most egy évvel későbbre a sztrájkok miatt, de ezen mostanra már nem lepődünk meg, csak reménykedünk, hogy a legjobban várt kedvenceink belátható időn belül mégis megérkeznek.

Mindezzel együtt lássuk, milyen filmek jönnek - elvileg tényleg - 2024-ben!

#15

akció | krimi | thriller

A történet egy balul elsült drogüzlettel veszi kezdetét. A továbbiakban egy politikus fia is életveszélybe kerül, akit majd egy rendőrnyomozó próbál megmenteni. több»

Gareth Evans a Netflixhez igazolt, és a Tom Hardy vezette Havoc című filmmel is a streamernél folytatja. Forest Whitaker, Timothy Olyphant, Justin Cornwell és Jessie Mei Li is szerepelnek a történetben, amely egy nyomozóról szól, akinek a bűnözők alvilágában kell átverekednie magát, miközben ki kell bogoznia a városi összeesküvések és korrupció sötét hálóját.
#14

akció | dráma | kaland

A többszörös Oscar-díjas Gladiátor folytatása, melynek rendezői székét ezúttal is Ridley Scott foglalta el. több»

23 évvel és több sikertelen forgatókönyv után Ridley Scott visszatér az Oscar-díjas Gladiátor franchise-hoz, amely vitathatatlanul a legnagyobb sikere. A folytatás középpontjában Lucius (Paul Mescal), Commodus unokaöccse áll, aki már felnőtt férfi. Connie Nielsen és, Djimon Hounsou,valamint Derek Jacobi visszatérnek az eredeti franchise-ból, az új szereplők között pedig Denzel Washington, Pedro Pascal és Joseph Quinn tűnik fel. Megjelenési dátum: 2024. november 22.
#13

NA Agymanók 2  (2024)

(5)

animáció | kaland | vígjáték

A Pete Docter és Ronnie Del Carmen rendezésében készült 2015-ös Agymanók hatalmas sikert aratott a közönség és a kritikusok körében egyaránt, hiszen az animációs film az... több»

A Toy Story-t leszámítva a Pixar egykoron idegenkedett a folytatásoktól. Úgy tűnik, ezek az idők már régen elmúltak. Kelsey Mann rendező veszi át Peter Docter helyét, és a folytatásban a tinédzserkorban lévő Riley-t követhetjük, aki új érzelmekkel találkozik.  Az eredeti szinkronhangok nagy része vélhetően visszatér: Amy Poehler, Phyllis Smith, Bill Hader, Lewis Black és Mindy Kaling, de minden más részlet egyelőre ismeretlen.Megjelenési dátum: Június 14.
#12

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Mindenki kedvenc mackója visszatér, hogy egy fergeteges perui kalandra invitálja a nézőket. több»

A Paddington-franchise visszatér a harmadik résszel, amely a perui Amazonas esőerdőben és hegyekben történő kalandokról szól. Ezúttal Dougal Wilson filmrendező veszi át Paul King helyét, Emily Mortimer pedig Sally Hawkins helyére lép, aki szintén kilépett a franchise-ból. De sok minden más marad a régi, például Ben Whishaw visszatér Paddington hangjaként, Hugh Bonneville, Julie Walters és Jim Broadbent, valamint az újonnan érkező Olivia Colman és Antonio Banderas tűnnek fel a maci legújabb kalandjában. Megjelenési dátum: 2024. november 8. Nagy-Britanniában a Studio Canal forgalmazásában, az Egyesült Államokban 2025 januárjáig nem jelenik meg, de kíváncsiak leszünk, hogy ez változik-e.
#11

akció | sci-fi

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek tovább fejlődtek vissza elvadult... több»

Nemzedékekkel a legutolsó film eseményei után új majomklánok keresik az emberi technológiákat, hogy megőrizzék globális uralmukat. Owen Teague és Freya Allan egy fiatal majom és egy ember szerepében láthatóak, akik megpróbálják megtalálni a szabadságot, Kevin Durand, Peter Macon és William H. Macy mellett. A rendezői feladatokat a Mazerunner-franchise-ból ismert Wes Ball veszi át. Bemutató: Május 24.
#10

animáció | családi | dráma | kaland | musical

A Disney 2019-ben megjelent élőszereplős Az oroszlánkirály remake-jének folytatása. A Mufasa: Az oroszlánkirály című film Barry Jenkins rendezésében készül. A forgatókönyvet... több»

Barry Jenkins indie filmrendező a mainstream felé halad a Mufasa: Az oroszlánkirály című, nagy költségvetésű, négy kvadránsra tervezett, élőszereplős, fotórealista stílusú, számítógépes animációs előzményfilm és zenés drámával... Mufasa szerepében Aaron Pierre, Zordon szerepében Kelvin Harrison Jr. látható, a szereplőgárdában pedig Seth Rogen, Billy Eichner és John Kani is feltűnik. Akárhogy is, ez egy nagy váltás Jenkins számára, olyan értelemben, mintha Jon Favreau karrierjét követné. Bemutató: 2024. július 5.
#9

83 A kaszkadőr  (2024)

(1) (7)

akció | dráma | vígjáték

Mozikban

Colt Seavers (Ryan Gosling) egy öregedő, lecsúszott kaszkadőr, aki kétségbeesetten kapaszkodik az iparágban eltöltött sikeres éveibe. Most úgy tűnik, új esélyt kap, amikor... több»

A John Wick rendezője, David Leitch már számos akciófilmes sikert ért el (Deadpool 2, Bullet Train), de a The Fall Guy, a 70-es évekbeli tévésorozat laza adaptációja, amely egy kiszolgált kaszkadőrről szól, akinek meg kell találnia eltűnt sztárját (a színészt, akinek mutatványait ő végzi), az eddigi legnagyobb sikere lehet, köszönhetően az A-listás szereplőgárdának, amelyben Ryan Gosling, Emily Blunt, Aaron Taylor-Johnson, Stephanie Hsu, Winston Duke, Hannah Waddingham és mások is szerepelnek. Megjelenési dátum: 2024. május 3.
#8

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

A sztrájkok és késések ellenére a Marvel két filmet is készített, és legalább egy megjelenéssel megmentette a 2024-es évet. Ez Shawn Levy Deadpool filmje, amelyben Deadpool (Ryan Reynolds) áll szemben Rozsomákkal (Hugh Jackman).   Minden jel arra mutat, hogy a film egyfajta búcsú a 20th Century Fox Marvel-éveitől (Patrick Stewart, Halle Berry és mások a pletykák szerint például újra felveszik X-Men szerepeiket), tele cameókkal (a régi Fantasztikus Négyes szereplői közül néhányan?), ahogy Deadpool végre belép a rendes MCU-ba. Megjelenési dátum: 2024. július 26.
#7

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

A végső, mindent átfogó harc nem ért véget Kong és Godzilla monumentális összecsapásával. Most az emberiség kénytelen beismerni sebezhetőségét, felismerve, hogy nem ő a... több»

Adam Wingard filmrendező visszatér a Legendary szörnyszférájába a Godzilla vs. Kong szereplőinek nagy részével, köztük Rebecca Hall-lal, Brian Tyree Henry-vel és Kaylee Hottle-lal. A stábhoz csatlakozik Dan Stevens, Fala Chen, Alex Ferns és Rachel House is. Nem sok mindent tudunk azon kívül, hogy Godzilla és Kong az emberiséget fenyegető új fenyegetés ellen harcolnak. A forgatókönyvírók között van a Kalózok-franchise írója, Terry Rossio és Wingard kreatív partnere, Simon Barrett. Bemutató: 2024. április 12.  
#6

horror | sci-fi

Egy csapat fiatalnak egy távoli helyen szembe kell néznie az univerzum legfélelmetesebb életformájával. több»

Ridley Scott az Alien: Covenant siralmas teljesítménye után végre elengedi egy kicsit az irányítást az Alien-franchise felett. A horrorfilmes Fede Álvarez veszi át a rendezői feladatokat. Az új szereplőgárdában Cailee Spaeny, Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn és Aileen Wu láthatóak. Megjelenési dátum: 2024. augusztus 16.
#5

akció | dráma | krimi | musical | thriller

Arthur Fleck, az Arkham Elmegyógyintézet leghírhedtebb lakója, egy ismeretlen nő kíséretében szabadul ki a fogságból, odakint azonban hatalmas káosz uralkodik. Gotham City... több»

Todd Phillips Martin Scorsese Taxisofőr és A komédia királya című filmjei alapján készítette el felkavaró pszichológiai portréját, és feltörte a főgonosz-filmek kódját azzal, hogy lényegében nem is foglalkozik a konvenciókkal, hanem inkább a sötét tragédiát választja. Hasonlóan ambiciózus módon a Joker: Folie à Deux egy musical... Joaquin Phoenix újra Joker szerepében, Lady Gaga pedig Harley Quinnként. Zazie Beetz visszatér, a szereplőgárda új tagjai, pedig Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland és Harry Lawtey. Megjelenési dátum: Október 4, és ez a DC egyetlen filmje az évben.
#4

dráma | horror | sci-fi | thriller

Az Első nap a korábban hatalmas sikert aratott Hang nélkül és annak folytatásának spin-off előzményfilmje. Történetünk egy olyan világban játszódik, amelyben kifinomult... több»

Michael Sarnoski rendező (Disznó) John Krasinski helyére lép, hogy egy spin-offot készítsen, amely a Hang nélkül univerzumában játszódik, de a címéből adódóan feltehetően az idegenek támadásának első napjaiban játszódik, talán több történetet és kontextust adva a nagyobb történethez. Lupita Nyong'o, Joseph Quinn, Alex Wolff, Djimon Hounsou, Denis O'Hare és még sokan mások játszanak a filmben. Megjelenési dátum:  2024. június 14.
#3

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»

Kilenc évvel a 2015-ös A harag útja után a 78 éves George Miller filmrendező visszatér a pusztaságba. Ezúttal azonban a történet egy előzményfilm, amelynek középpontjában az Anya Taylor-Joy által alakított fiatal Furiosa áll. A szereposztásban Chris Hemsworth, Tom Burke, Nathan Jones, Angus Sampson és mások is feltűnnek. A pletykák szerint cannes-i világpremiert tartanak. Megjelenési dátum: 2024. május 24.
#2

77 Dűne: Második rész  (2024)

(40) (14)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

Az eredetileg 2023 őszére tervezett Denis Villeneuve epikus sci-fi folytatását, amely az Arrakis és az Atreides család történetét meséli el, a sztrájkoknak köszönhetően elhalasztották. Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Javier Bardem és az eredeti szereplőgárda összes megmaradt tagja visszatér. Az új szereplők között van Florence Pugh, Austin Butler, Christopher Walken és Léa Seydoux. Bemutató: 2024. március 1.
#1

NA Megalopolis  (2024)

(7)

dráma | sci-fi

New Yorkban építészek egy utópisztikus jövőbeli társadalom megteremtésén dolgoznak. A megvalósítás azonban nem egyszerű, a polgármester minden erejével küzd ellene. Francis... több»

Több mint két évtizedes munkája során Francis Ford Coppola láthatóan nem tanulta meg a leckét, és a saját filmek finanszírozását. Bár ha 83 éves vagy és megengedhetsz magadnak 100 millió dollárt, akkor ez talán nem is akkora baj mostanra. A filmben egy építész egy pusztító katasztrófa után utópiaként akarja újjáépíteni New Yorkot. A főszerepben Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne és Aubrey Plaza látható.