A 8 legjobb háborús horrorfilmet jobb, ha nem egyedül nézed

A háború önmagában is horror, így kiváló alapja lehet egy ütős horrorfilmnek is. Ezt a filmkészítők is jól tudják, így időnként fel-felbukkan egy ilyen alkotás. Persze a nagy számok törvénye alapján akad köztük bugyuta mozi is, de most mutatunk nyolc olyan háborús horrorfilmet, amelyek így vagy úgy, de garantáltan ki fognak mozdítani a komfortzónádból.

A vietnámi háborúban játszódó horrorban egy koreai alakulat furcsa segélykérést vesz a rádión, ezért beveszi magát a dzsungelbe. Ott találnak egy szent sírkövet, ami után különöse hallucinációik támadnak és a végén már a saját létezésüket is megkérdőjelezik. A film érdekessége, hogy a készítők a bemutatója előtt kitalált történeteket kezdtek valódiként terjeszteni, hogy megalapozzák a film körüli misztikumot. 
#7

56 Náci zombik  (2009)

(9)

horror | vígjáték

Hét norvég orvostanhallgató húsvéti sí-vakációra érkezik egy isten háta mögötti vadászházba, jó háromnegyed órányi gyalogútra a legközelebbi országúttól. A házikó... több»

Az egyik legjobb norvég horror-komédia. Egy csapat egyetemista a hegyekbe megy síelni, ám egy helybéli felvilágosítja őket, hogy a környéket a második világháború alatt a nácik szállták meg. Kifosztottak mindent, de visszavonulás alatt a helyiek rajtuk ütöttek és végeztek velük. Csak néhányan menekültek el, ők viszont a hegyekben fagytak halálra. Az egyetemistáknak pedig sikerül e zombi katonákat életre keltenie.
#6
Az 1971-ben készült pszichológiai horror a második világháború előestéjén Lengyelországban játszódik. Egy apa és fia a Gestapo elől menekül és a közeli erdőben keresnek menedéket. Itt a fiú egy alternatív valóságba kerül, ahol látomások és más szürreális élmények gyötrik, miközben egy titkos német vakcinakísérletre is fényt derít.
#5

69 Farkasok szövetsége  (2001)

(5) (5)

akció | dráma | horror | kaland | thriller

Az 1700-as évek második felében valahol Dél-Franciaországban arról suttognak, hogy egy titokzatos szörny garázdálkodik a környéken. Főleg asszonyokat és gyerekeket ragad el, s... több»

Az 1700-as évek második felében valahol Dél-Franciaországban arról suttognak, hogy egy titokzatos szörny garázdálkodik a környéken. Főleg asszonyokat és gyerekeket ragad el, s már legalább száz áldozatot marcangolt szét. A király értesül a lakosság körében növekvő pánikról, ezért odaküldi legkiválóbb katonáit, hogy keressék meg a szörnyet és végezzenek vele. Grigoire de Fronsac, a ragyogó ifjú természettudós és irokéz indián vértestvére, Mani - akivel akkor találkozott, amikor Amerikában szolgált - rájönnek, hogy a király katonái képtelenek megtalálni a szörny nyomát Gévaudan sűrű erdőiben, ezért Grigoire-nek kell utána erednie.
#4

84 Jákob lajtorjája  (1990)

(17) (8)

dráma | horror | misztikus

Jacob Singer élete teli van fájdalmas emlékekkel, a Vietnamban szerzett keserű tapasztalat évekkel a háború után is lidércnyomásként nehezedik rá. Van azonban, ami még ennél is... több»

Valami történik Jacob Singerrel. Már évek óta állandóan visszatérő rémálmok gyötrik, melyben megjelennek emlékei a vietnámi háborúról. Most azonban, évekkel később, valami még rettenetesebb esemény veszi kezdetét az életében. Hallucinált démonok jelennek meg előtte. Barátnője azzal a magyarázattal állt elő, hogy Jacob démoni látomásai valamiféle lelki problémával magyarázhatók. Ezt a férfi egészen addig el is fogadja, amíg nem találkozik régi, háborús bajtársával, aki elmondja neki, hogy őt is hasonló hallucinációk gyötrik. Majd nem sokkal találkozásuk után szintén életét veszti...
#3

71 Overlord  (2018)

(13) (3)

akció | háborús | horror | kaland | misztikus | sci-fi

A normandiai partraszállás előestéjén az amerikai ejtőernyősöknek a hadművelet sikeréhez elengedhetetlen missziót kell teljesíteniük, egy franciaországi templom ellen kell... több»

1944 júniusában a normandiai partraszállás kezdete előtt amerikai ejtőernyősöket dobnak le a németek által megszállt Franciaországban, az ellenséges vonalak mögött. Egy megerősített templomban lévő rádióadót kell megsemmisíteniük. Ám az akció rosszul indul, a csapat gépét lelövik, amit csak néhányan élnek túl. Azután rá kell jönniük, a templom nemcsak a rádióadót rejti magában, hanem titkos náci labort is.
#2

55 Trench 11  (2017)

(1)

háborús | horror | thriller

Az első világháború vége felé egy sokkos állapotban lévő katonát bíznak meg egy veszélyes feladattal, amely akár a háború kimenetelét is megfordíthatja.

Az első világháborúban a brit hírszerzés egy csapata az Argonne-i erdőben német alagútrendszerre bukkan. Bemerészkednek a sötét katakombákba, ahol fertőzött és elesett katonákat találnak. És valami még sokkal sötétebbet. Az egyik legjobb háborús horrorfilm 2017-ből.
#1

86 Under the Shadow  (2016)

(4)

dráma | háborús | horror | thriller

Netflix

Anya és lánya a lázadás után fellépő nehézségekkel igyekszik megbirkózni a nyolcvanas évek Teheránjában, amikor otthonukat egy titkos gonosz erő szállja meg. több»

A 2016-os film az Irán és Irak '80-as években vívott háborúja alatt játszódik. A helyszín Teherán, ahol rakétatámadás ér egy társasházat. Az itt élő anyának nem csak a háború gyötrelmeivel kell megküzdenie, de kiderül, hogy egy gonosz dzsinn is megszállta az otthonát és most a lányára fáj a foga.