2021.05.15   olvasottság: 2171x   szerző: hp   hozzászólások: 1
Saját lista készítése

Hamarosan a mozikban a Fűrész franchise legújabb darabja, a Spirál: Fűrész hagyatéka, melynek kapcsán listánkban ezúttal a kultikus horrorszéria filmjeit rangsoroltuk.

Az összes Fűrész-film rangsorolva a legjobbtól a legrosszabbig (toplista)

A 2004-es Fűrész valami egyedit és izgalmasat hozott a zsáneren belül, és bár nem volt tökéletes, a film végi fordulat máig a franchise legemlékezetesebb momentuma maradt. A siker persze nem is maradt el, a fillérekből forgatott kamara horror hamar óriási rajongótáborra és az ezzel járó tetemes bevételekre tett szert. A durván korhatáros film kegyetlen csapdái és a főszereplő körüli rejtély lázban tartotta a nézőket, így a folytatások sem maradtak el.

Ekkora sikert követően pedig nem meglepő, hogy egy új franchise született, mely a mai napig nyolc egészestés filmet számlál, ehhez csatlakozik a széria újrangondolásának szánt Fűrész hagyatéka, és a már fejlesztés alatt álló hivatalos folytatás is. 

De ne siessünk ennyire előre. A harmadik résszel jókora változáson esett át a széria, Fűrészt megölték az alkotók, ennek ellenére, azonban megtalálták a módját annak, hogyan folytatódjon a franchise, mely a korábbi sikereit már sem anyagilag, sem a nézői és a kritikai értékelések alapján nem tudta megismételni. Viszont a költségvetés nem nőtt tetemesen, nem kellett visszatérő világsztárokat megfizetni, így még a gyengébb részek is könnyedén jövedelmezőek maradtak. 

Néhány év kihagyás után 2017-ben próbáltak meg új életet lehetni a Fűrész-szériába, inkább kevesebb, mint több sikerrel, az újabb probálkozásra pedig további négy évet kellett várni. Hogy mit hoz majd a Spirál: Fűrész hagyatéka, az a közeljövő kérdése, mindenesetre az első külföldi vélemények elég vegyes képet festeken Chris Rock mozijáról. A május 27-i premier előtt vegyünk tehát sorra az alábbi listával, hogyan is teljesítettek az eddigi Fűrész filmek. Nektek melyik a kedvencetek? 

#8

horror | misztikus | thriller

Tíz év telt el a hírhedt sorozatgyilkos, John Kramer (Tobin Bell) halála óta. A módszeres kegyetlenségéről elhíresült Fűrész azonban újra rettegésben tartja a város lakóit:... több»

#7

67 Fűrész 6.  (2009)

horror | misztikus | thriller

Strahm ügynök halála után Hoffman lesz Jigsaw hagyatékának egyetlen örököse, de ahogy az FBI nyomozass egyre inkább szorítja a nyaka körül a hurkot, újra be kell indítania a... több»

#6

horror | misztikus

Fűrész sorozat hetedik részében teljesen új, eddig soha nem látott módon nézhetjük Jigsaw játékszereinek működésbe lépését. A Fűrész 3D-ben halálos harc bontakozik ki... több»

#5

70 Fűrész 4.  (2007)

horror | misztikus | thriller

Bár az ördögi sorozatgyilkos, Jigsaw és kegyence, Amanda nincsenek többé az élők sorába, ördögi játékaiknak koránt sem szakadt vége. A két tapasztalt nyomozó, akiket Hoffman... több»

#4

73 Fűrész 5.  (2008)

horror | misztikus | thriller

A híres-hírhedt horrorfilm sorozat, a Fűrész immár ötödik darabjához ért. A mesteri sorozatgyilkos, Jigsaw örökségét egyetlen túlélő folytatja csak, Hoffmann, akinek nincs... több»

#3

78 Fűrész 3.  (2006)

horror | misztikus | thriller

Minden idők legkegyetlenebb sorozatgyilkosa ezúttal tanítványával együtt szemel ki újabb áldozatot. Az ártatlan doktornő Dr. Lynn Denlon (Bahar Soomekh) az esti műszak után... több»

#2

82 Fűrész 2.  (2005)

horror | misztikus

Jigsaw ismét visszatért, és újabb áldozatokat szed. Amikor Eric Mathews detektív felfedezik az egyik áldozaton a sorozatgyilkos keze nyomát, mindent elkövet, hogy elkapja a férfit.... több»

#1

87 Fűrész  (2004)

horror | misztikus | thriller

Egy kegyetlen, rejtőzködő és önjelölt erkölcscsősz az élet értékére szeretné megtanítani embertársait úgy, hogy lehetetlen helyzetekbe hozza őket. Előre kiszemelt... több»