Az összes Fűrész-film rangsorolva a legjobbtól a legrosszabbig (toplista)

Hamarosan a mozikban a Fűrész franchise legújabb darabja, a Spirál: Fűrész hagyatéka, melynek kapcsán listánkban ezúttal a kultikus horrorszéria filmjeit rangsoroltuk.

A 2004-es Fűrész valami egyedit és izgalmasat hozott a zsáneren belül, és bár nem volt tökéletes, a film végi fordulat máig a franchise legemlékezetesebb momentuma maradt. A siker persze nem is maradt el, a fillérekből forgatott kamara horror hamar óriási rajongótáborra és az ezzel járó tetemes bevételekre tett szert. A durván korhatáros film kegyetlen csapdái és a főszereplő körüli rejtély lázban tartotta a nézőket, így a folytatások sem maradtak el.

Ekkora sikert követően pedig nem meglepő, hogy egy új franchise született, mely a mai napig nyolc egészestés filmet számlál, ehhez csatlakozik a széria újrangondolásának szánt Fűrész hagyatéka, és a már fejlesztés alatt álló hivatalos folytatás is. 

De ne siessünk ennyire előre. A harmadik résszel jókora változáson esett át a széria, Fűrészt megölték az alkotók, ennek ellenére, azonban megtalálták a módját annak, hogyan folytatódjon a franchise, mely a korábbi sikereit már sem anyagilag, sem a nézői és a kritikai értékelések alapján nem tudta megismételni. Viszont a költségvetés nem nőtt tetemesen, nem kellett visszatérő világsztárokat megfizetni, így még a gyengébb részek is könnyedén jövedelmezőek maradtak. 

Néhány év kihagyás után 2017-ben próbáltak meg új életet lehetni a Fűrész-szériába, inkább kevesebb, mint több sikerrel, az újabb probálkozásra pedig további négy évet kellett várni. Hogy mit hoz majd a Spirál: Fűrész hagyatéka, az a közeljövő kérdése, mindenesetre az első külföldi vélemények elég vegyes képet festeken Chris Rock mozijáról. A május 27-i premier előtt vegyünk tehát sorra az alábbi listával, hogyan is teljesítettek az eddigi Fűrész filmek. Nektek melyik a kedvencetek? 

#8

62 Fűrész: Újra játékban  (2017)

(33) (11)

horror | misztikus | thriller

Tíz év telt el a hírhedt sorozatgyilkos, John Kramer (Tobin Bell) halála óta. A módszeres kegyetlenségéről elhíresült Fűrész azonban újra rettegésben tartja a város lakóit:... több»

#7

68 Fűrész 6.  (2009)

(12) (10)

horror | misztikus | thriller

Strahm ügynök halála után Hoffman lesz Jigsaw hagyatékának egyetlen örököse, de ahogy az FBI nyomozass egyre inkább szorítja a nyaka körül a hurkot, újra be kell indítania a... több»

#6

horror | misztikus

A Fűrész-franchise hetedik részében Jigsaw 'játékszereit' egyedülálló és páratlanul brutális módon használják fel. A Fűrész 3D veszélyes küzdelmet mutat be Jigsaw... több»

#5

68 Fűrész 4.  (2007)

(20) (13)

horror | misztikus | thriller

Netflix

Bár az ördögi sorozatgyilkos, Jigsaw és kegyence, Amanda nincsenek többé az élők sorába, ördögi játékaiknak koránt sem szakadt vége. A két tapasztalt nyomozó, akiket Hoffman... több»

#4

72 Fűrész 5.  (2008)

(15) (9)

horror | misztikus | thriller

A híres-hírhedt horrorfilm sorozat, a Fűrész immár ötödik darabjához ért. A mesteri sorozatgyilkos, Jigsaw örökségét egyetlen túlélő folytatja csak, Hoffmann, akinek nincs... több»

#3

75 Fűrész 3.  (2006)

(18) (13)

horror | misztikus | thriller

Netflix

Minden idők legkegyetlenebb sorozatgyilkosa ezúttal tanítványával együtt szemel ki újabb áldozatot. Az ártatlan doktornő Dr. Lynn Denlon (Bahar Soomekh) az esti műszak után... több»

#2

83 Fűrész 2.  (2005)

(21) (13)

horror | misztikus

Netflix

Jigsaw ismét visszatért, és újabb áldozatokat szed. Amikor Eric Mathews detektív felfedezik az egyik áldozaton a sorozatgyilkos keze nyomát, mindent elkövet, hogy elkapja a férfit.... több»

#1

87 Fűrész  (2004)

(94) (59)

horror | misztikus | thriller

Netflix

Egy kegyetlen, rejtőzködő és önjelölt erkölcscsősz az élet értékére szeretné megtanítani embertársait úgy, hogy lehetetlen helyzetekbe hozza őket. Előre kiszemelt... több»