2018.08.20   szerző: Varga_Júlia   hozzászólások: 0

Múlt héten – hatalmas meglepetésre -  a Jason Statham fémjelezte Meg – Az őscápa nagyot tartolt a moziknál. Ugyan a héten visszacsúszott a második helyre, azért csak összehozott nagyjából 21 millió dollárt második hétvégéjén, mindezt úgy, hogy sokan azt tippelték, a nyitóhétvégéjén csinál majd ennyit.

Csúnya bukás lehet a 22 mérföld és az Alfa – az őscápa még tartja magát

A filmet a Crazy Rich Asians taszította le a trónról, ami nyitóhétvégéjén összesen 25, 2 millió dollárt jövedelmezett. Úgy tűnik, hogy az alkotók, Kevin Kwan író és Jon M. Chu rendező jól döntött, amikor nem a Netflix-premier mellett tették le a voksukat, hanem megkockáztatták a mozis bemutatót. A csak ázsiai származású szereplőket felvonultató romantikus komédiának nem mindenki szavazott zajos sikert, de a szép kezdés talán az alkotók álmait is felülmúló sikerben csúcsosodik majd ki.

 Peter Berg és Mark Wahlberg legújabb, közös projektje, a 22 mérföld a 3. lett a bevételi listán – mindössze nagyjából 13 millió dollárral, ami igencsak alulmúlta a várakozásokat, ráadásul a film szintén a héten debütált. A produkciónak nem néz ki túl sok jó a jövőben, ráadásul a kritikai és nézői értékelése sem túl hízelgő.

Negyedikként landolt a listán a szintén frissen bemutatott Alfa az ember és a kutya barátságának hajnaláról, ami miatt szintén nem taposták egymást a nézők, hogy láthassák. A jó értékelések ellenére mindössze 10.5 millió dollár bevételt hozott, ami arra enged következtetni, hogy az 50 millió dolláros büdzséből készült film bukás lesz majd a stúdiónak.

A bevételi lista második felén nem nagyon volt mozgás – nézd meg a teljes, 10-es listát itt:

 

#10

musical

Tíz év telt el a Mamma Mia!-ban történtek óta, a régi jó ismerősöket újra összehozza a sors... több»

3.4 $
#9

animáció | családi | fantasy

Mavis meglepi Drakulát egy családi utazással. Drakula haverjai nem tudnak ellenálni a lehetőségnek, így barátjukkal tartanak. A hajón hősünk megismerkedik a furcsa kapitánnyal,... több»

3.7 millió $
#8

horror

A film egy magas, rémisztő, természetellenesen hosszú karokkal rendelkező arcnélküli lény történetét meséli el, akinek nyomában számolatlanul tűnnek el a gyerekek és... több»

5 millió $
#7

dráma | Életrajzi | krimi

Ron Stallworth, a coloradói zsaru sikeresen beszivárog a Ku Klux Klan tagjai közé, ráadásul ő lesz a helyi sejt vezetője.  több»

7 millió $
#6

animáció | családi | dráma

Ebben a szívmelengető élőszereplős történetben egy fiatal fiú, aki számtalan kalandban vett részt a Százholdas Pagonyban kedves és szeretnivaló barátaival, mára felnőtt, de... több»

8.9 millió $
#5

akció | kaland | thriller

Egy balul elsüt akció után Ethan Huntnak és csapatnák verseny kell futnia az idővel, mielőtt a helyzet katasztrofális fordulatot venne. több»

10.5 millió $
#4

82 Alfa  (2018)

akció | dráma | thriller

Egy történet a túlélésről húszezer évvel ezelőtt, a jégkorszak idején. több»

10.5 millió $
#3

akció

Egy vezető CIA ügynök és egy indonéziai rendőrnyomozó kénytelen együtt dolgozni az erőszak és a szélsőséges politikai korrupció ellen.

13.6 millió $
#2

akció | horror | sci-fi

Miután sikeresen megmenekült egy 70 láb hosszú fehér cápa támadásától, Jonas Taylornak le kell küzdenie a félelmét, ugyanis egy elsüllyedt tengeralattjáró utasai csak rá... több»

21 millió $
#1

vígjáték

Három mesésen gazdag kínai család az évtized esküvőjére készül.  több»

25.2 millió $