Döntött a közönség, ezek voltak a tavalyi év kedvenc filmjei és sorozatai (People’s Choice Awards)

Átadták az idei People’s Choice Awards-díjakat, amelynek győzteseire maguk a rajongók szavazhattak.

Az idei gála házigazdája Simu Liu volt, az est pedig tartogatott néhány meglepetést. A tavalyi év egyik legnagyobb filmes és egyben popkultúrális eseményének számító Barbie is képviseltette magát a nyertesek között, America Ferrera a filmben nyújtott alakításáért vehette át az elismerést, Greta Gerwig pedig az év filmje kategóriában vehette át a díjat.

A már huszadik évadát “taposó” A Grace klinika elnyerte az év műsora díjat, a sorozat egyébként az elmúlt időszakban rendszeres az egyik legtöbbet streamelt online tartalomnak számított

Rachel Zeglert választották az év akciófilmes sztárjának Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája című filmben nyújtott alakításáért, mindemellett pedig az év sci-fi/fantasy show-ja címet a Disney+ Loki sorozata kapta, amelyet maga a címszerepet alakító Tom Hiddleston vett át.

Bár a gálaesten személyesen nem tudott részt venni,  Pedro Pascal egy videóüzenetben köszönte meg az elismerést, amelyet év férfi tévésztárja kategóriában nyert el a The Last of Us sorozatban nyújtott alakításáért.

Jennifer Aniston megkapta a The Morning Show-ban nyújtott teljesítményéért az év dráma főszereplőnek járó díjat. A zenei szcénából Billie Eilish a Swarm című daláért az év tévés előadása kategóriában nyert, a Lainey Wilsont választották az év női country előadója, illetve Lenny Kravitz lett az év zenei ikonja.

Adam Sandler megkapta a People’s Icon Award elismerést, a gálaest folyamán pedig Kylie Minogue és Lainey Wilson élőben léptek fel.