Ewan McGregor nagyon várja már, hogy végre elkezdődjenek az Star Wars: Obi-Wan Kenobi sorozat forgatási munkálatai. A színész annak idején a Star Wars filmeket is nagyon szerette, de biztos benne, hogy a mostani munkát sokkal jobban fogja élvezni, azt is elmondta, hogy miért.

 

A filmipar is rengeteget fejlődött az elmúlt húsz évben. A forgatások többségében már standardnek számít a zöld háttér használata, amelyre utólag húzzák rá az adott jelenet hátterét, környezetét. Igen ám, csakhogy ez a technológia hiába hoz nagyon profi és élethű látványt a filmekben, a színészek többsége – beleértve Ewan McGregort – nem igazán szeretik. Ugyanis piszok nehéz ebben a mesterséges környezetben beleélniük magukat a szerepükbe.

 

Ezen segít A mandalóri sorozat készítése során is alkalmazott, sokak szerint korszakalkotó új technológia, az Industrial Light & Magic féle StageCraft. Lényege, hogy a statikus és a színészeknek roppant zavaró zöld hátteret nagy felbontású LED-es háttérre cserélik, amely már a forgatás alatt is élőben vetíti köréjük az adott jelenet környezetét. Ez nem csak a filmben mutat sokkal élethűbben, de a színészek számára is jelentősen megkönnyíti a munkát, a beleélést.

 

Ewan McGregor is nagy rajongója ennek az új technológiának, ezért is várja már nagyon, hogy végre újra Star Wars: Obi-Wan Kenobi bőrébe bújhasson.