Egy jelentés szerint Keanu Reeves (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában) több pénzt kereshetett a Mátrix-filmekkel, mint bármely más színész egyetlen filmes franchise-ban.

A Daily Mail korábbi beszámolója szerint a Mátrix-filmek anyagi sikere után Keanu olyanokat előzött meg, mint a Mission Impossible szériával kereső Tom Cruise és a Marvel Vasemberét alakító Robert Downey Jr..

A Wachowski testvérek annak idején mindössze 65 millió dollárból készítették el az első Mátrix filmet, amely a mai napig 467 millió dollárt hozott a konyhára, a teljes franchise-ból Keanu pedig 156 millió dollárt vihetett magával.

A sztár egyébként a legutóbbi felvonással, a Feltámadásokkal 12-14 millió dollárt kereshetett, ugyanakkor a második és a harmadik filmért kapott honoráriuma a mai napig nem nyilvános. Fontos persze azt is kiemelni, hogy a színész az elmúlt években hatalmas összegeket fordított jótékonysági célokra, illetve az Ördög ügyvédje szerepéért felajánlott fizetés egy részéről is lemondott, hogy filmes partnerei nagyobb összegű kifizetésben részesülhessenek.

Keanu Reevest legutóbb John Wick: 4. felvonásban láthattuk, de a tervek szerint feltűnik majd a franchise Ballerina című spin-offjában is.

akció | krimi | thriller

John Wick neve hallattán mindenki megborzong az alvilágban, hiszen tudják, ha a visszavonult bérgyilkost felbőszítik, akkor bizony képes az egész várost csatatérré változtatni,... több»