Kasszát robbantott a Doctor Strange!

A Marvel legújabb szuperhősfilmje a várakozásoknak megfelelően könnyedén húzta be a hétvégét!

Doctor Strange (r. Scott Derrickson) végzett a hétvégi amerikai bevételi toplista élén. A Marvel legújabb, a közönség és a kritikusok (90 százalék a RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon) körében is nagy sikert arató alkotása 85 milliót kaszált, melyet a nemzetközi piacokon további 240 millióval fejelt meg. A Benedict Cumberbatch nevével fémjelzett film ezzel alaposan kenterbe verte a stúdió korábbi szólófilmjeit, egyedül a 2010-es A vasember tudott jobb premierhétvégét produkálni.

A toplista második helyét a vegyes kritikák ellenére is magabiztosan szerezte meg a Trollok című animációs film a maga 45,6 milliós bevételével. A dobogó alsó fokára kapaszkodott fel a Mel Gibsonnagy visszatéréseként beharangozott, hamarosan nálunk is debütáló A fegyvertelen katona. A háborús dráma 14,7 millióval zárta a hétvégét. Bár ennél valószínűleg többre számított a stúdió, az Andrew Garfield főszereplésével bemutatott alkotás mindenesetre kivívta a kritikusok elismerését. A film 138 szemlézett írást követően jelenleg 87 százalékon áll a RottenTomatoes-on!

Bár lecsúszott a dobogóról, három héttel a premierje után is remekül tartja magát a Boo! A Madea Halloween, míg az ötödik helyet Tom Hanks krimije, az Inferno szerezte meg. 

1. Doctor Strange - $85 millió
2. Trollok - $45.6 millió
3. A fegyvertelen katona - $14.8 millió
4. Boo! A Madea Halloween - $7.8 millió
5. Inferno  - $6.3 millió
6. A könyvelő - $6 millió
7. Jack Reacher: Nincs visszaút - $5.6 millió
8. Ouija 2 - A gonosz eredete - $4 millió
9. A lány a vonaton - $2.8 millió
10. Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei - $2.1 millió