Ez az évtized a kis költségvetésű, mára már klasszikus horrorokról szól, melyekből azóta több száz remake és reboot készült. Tombol a giallo és berreg a láncfűrész. Michael, zombik, mind-mind megérkeztek. Jó borzongást, hölgyek, urak!

#10

82 A gyilkos bálna  (1977)

(6) (8)

dráma | horror | kaland

Bálnavadászok tevékenykednek a tengeren Nolan kapitány vezetésével. Elfognak egy kardszárnyú delfint, de miután a fedélzetre húzzák, kiderül, hogy egy vemhes nőstény volt.... több»

Ennio Morricone gyönyörű zenéjére elindul a film,és Charlotte Rampling ,na meg Richard Harris főszereplésével egy izgalmas thrillert láthatunk.Egy halász,és egy Orca küzdelméről.Ki jön ki győztesen?Ki jöhet ki győztesen?
#9

90 Cápa  (1975)

(51) (92)

dráma | kaland | katasztrófafilm | thriller

SkyShowtime

Az Atlanti-óceán egy idilli turistaparadicsomán, Amity szigetén a tinédzser Chrissie úgy dönt, úszik egyet a gyönyörű, nyugodt éjszakai tengerben. Barátai inkább a parton... több»

Steven Spielberg egyik legnagyobb filmje,még ma is időtálló.Annak idején rongyosra olvastam Peter Benchley regényét,még puha fedelesben.Amity partjai már nem biztonságosak többé.... Valami van a víz alatt! Richard Dreyfuss és Roy Scheider főszereplésével egy nagyon komoly mozit készítettek.A fantasztikus,mára már klasszikus zenét pedig John Williams szerezte.
#8

84 Kóma  (1978)

(8) (10)

dráma | horror | misztikus | thriller

Egy fiatal doktornőnek feltűnik, hogy viszonylag egészséges betegek rutinműtétjei során olyan komplikációk lépnek fel, melyek következtében kómába esnek, hogy aztán a... több»

Robin Cook regényéből Michael Crichton fantasztikusan izgalmas mozit hozott össze.Geneviève Bujold és Michael Douglas nagyon jó választás volt a szerepre.Ajánlott mozi.
#7

80 Párbaj  (1971)

(11) (18)

akció | horror | thriller

TV-ben (Fishing & Hunting, csütörtök 01:33)

David Mann autójával éppen egy üzletféléhez tart az egyik amerikai országúton. Váratlanul feltűnik mögötte egy nyerges vontató, amely gyilkos párviadalra kényszeríti, mely... több»

Steven Spielberg egyik korai klasszikusa,amiben Dennis Weaver a főszereplő,aki teljesen hitelesen játsza a munkába igyekvő átlag embert,akit egy őrült,arctalan gyilkos üldöz!Klasszikus mozi.
#6

79 Holtak hajnala  (1978)

(15) (22)

horror | szatíra | thriller

Ha a pokol megtelt, a halottak a földön fognak járni. A zombik immár elszabadultak, seregeik elözönlik, és rettegésben tartják a világot. Négy túlélő egy... több»

Az írója és a rendezője is George A. Romero ennek a klasszikus zombis filmnek.A Pokol megtelt,így a holtak a Földön járnak.Tökéletes film,ma is aktuális.Klasszikus,és ikonikus.
#5

78 Ómen 2: Damien  (1978)

(6) (33)

horror

Disney+

Daniel Chicagóban lakik a nagybátyjánál, és katonai iskolába jár. Viszont rádöbben, kicsoda ő, és nemsokára a környezete és barátai is szembesülnek a ténnyel, hogy ő az... több»

Don Taylor és Mike Hodges rendezte a klasszikus trilógia második részét,ami méltó az első epizódhoz.Izgalmas,és félelmetesen borzongató történet.Lee Grant , és Lance Henriksen fémjelezte moziban az Antikrisztus további szövetségeseket szerez,és egyre erősödik!
#4

horror | road movie

HBO Max

Sally és Franklin Hardesty barátaikkal együtt elindulnak, hogy felkeressék nagyapjuk sírját, amit a hírek szerint megbolygattak. Út közben különösebbnél különösebb dolgok... több»

Az ártatlan ,és fiatal Sally és Franklin elindultak a barátokkal kirándulni.Ismeretlen helyen találják magukat,és ezzel útjára indítják a világ egyik legikonikusabb filmját,amiből rengeteg folytatás és remake készült.Induljon a fűrész,és jó étvágyat!
#3

84 Ómen  (1976)

(26) (33)

horror

Disney+

Robert Thorn diplomata feleségével örökbe fogad egy gyereket, miután saját gyermekük nem élte túl a szülést. Egy darabig minden rendben halad, azonban ahogy Damien egyre idősebb... több»

Gregory Peck ,és Lee Remick zseniális szereplésével az Antikrisztus megérkezett a Földre.A rendező, Richard Donner nagyon jól nyúlt hozzá a témához.Örök klasszikus.
#2

85 Az ördögűző  (1973)

(50) (38)

horror

HBO Max

A fiatal Regan testét megszállja az ördög. Édesanyja, Chris értetlenül áll a dolog előtt, és az orvosok segítségét kéri lánya gyógyításában, akik minden lehetséges... több»

Annak idején olvastam William Peter Blatty regényét,és teljesen a hatása alá kerültem.A film is eszméletlen,talán a világ egyik legtökéletesebb mozija.William Friedkin legjobb alkotása,a fiatal Linda Blair főszereplésével.Max von Sydow ,aki tökéletesen hozza a karakterét.Nincs gyenge pontja a filmnek.
#1

horror | thriller

A horror igazi mestereként számon tartott John Carpenter egyik klasszikusának főszereplője egy szellemileg visszamaradott férfi, Mike Myers, aki 1963-ban bestiális kegyetlenséggel... több»

Michael Myers megérkezett,és a Sikolykirálynő is felsikoltott!A hetvenes évek egyik óriási klasszikusa John Carpenter rendezésében,aki a horror műfaj,egyik koronázatlan királya.