Októberen végén a hazai mozikba is megérkezik Xavier Gens filmje, melynek kapcsán cikkünkben 6 tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban a fergetegesnek ígérkező vígjáték, mellyel Xavier Gens az akciófilmjei után azt is bizonyíthatja, hogy otthonosan mozog a komédiák világában is. A produkciót Manu Payet forgatókönyve alapján Gens rendezte (Hitman - A bérgyilkos, Hasadás), míg a főbb szerepeket Manu Payet, Jonathan Cohen, Alice Belaïdi, Monsieur Poulpe, Alix Poisson, Camille Zorel és Jonathan Louis Lewis alakítják.

Íme tehát 6 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Ez Monsieur Poulpe karrierjének első filmje, melyben főbb szerepben láthatjuk. Legutóbb a Taxi 5-ben tűnt fel egy kisebb mellékszerepben, melyet a hazai mozikban is bemutattak.
  • A nightclubban játszódó jelenetet ugyanabban a budapesti épületben forgatták, ahol a Szárnyas fejvadász 2049 és a Vörös veréb egyes jeleneteit is.
  • Manu Payet és Alice Belaïdi második közös filmje a Radiostars után. Payet és a film másik szereplője, Alix Poisson szintén dolgozott már együtt a Gyakorlati apaképzés forgatásán.
  • Xavier Gens elmondta, hogy olyan rendezők munkáiból merített inspirációt, mint Todd Phillips (Másnaposok), Harmony Korine (Spring Breakers), a Coen-fivérek és Gaspar Noé.
  • A filmet eredetileg Manu Payet rendezte volna, de végül átadta a direktori széket Xavier Gens-nek, és csak színészként vállalt szerepet a vígjátékban.
  • A javarészt akciófilmjeiről ismert rendező, Xavier Gens első vígjátéka.

Hazai premierdátum: 2018.10.25.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: