James Vanderbilt eddig olyan filmek forgatókönyvét írta, mint a Zodiákus, A csodálatos Pókember (és folytatása), A függetlenség napja 2: Feltámadás, most pedig a Sikoly szkriptjén dolgozik. De a legfrissebb hírek szerint egy másik projekt is ott hever az asztalán: ő írhatja meg a Bölcsek kövére rebootját is.

Talán kevesen tudják, de Eddie Murphy 1996-os komédiája nem eredeti alkotás, már az is egy remake vagy reboot volt. Méghozzá az 1963-as Dilidoki rebootja, amelyben Jerry Lewis volt a főszereplő (valamint az író és rendező is). A két film között csak néhány közös vonás volt, miszerint egy szórakozott professzor feltalál egy szert, amitől a nők bálványává válik, de ez végül több bajt okoz számára mint hasznot.

A Bölcsek kövére, bár rengeteg rajongó és kritikus szerint Eddie Murphy karrierje hanyatlásának egyik első állomása volt, anyagilag hatalmas sikert aratott. Világszerte 270 millió dollárt hozott a konyhára, így senkit sem lepett meg, hogy néhány évvel később jött a folytatás. És az sem lepett meg senkit, hogy ez már messze nem lett annyira sikeres, mint az elődje.

De visszatérve James Vanderbilt projektjére, egyelőre azon kívül, hogy ő és a produkciós cége, a Project X a film előkészületein munkálkodik, nem sokat lehet tudni. Még túl korai lenne a történetről beszélni, ahogy arról is, ki lehet majd a rendező és főleg, ki lehet majd a főszereplő. Eddie Murphy szerepvállalását jó eséllyel kizárhatjuk. Ha megnézzük, kik azok a színészek, akik előszeretettel bújnak egy filmen belül több karakter bőrébe is, akkor hirtelen azt mondanánk, Martin Lawrence lehetne a befutó. De ez persze csak tipp…