Méretes bukás az Inferno, hasít a Doktor Strange

Eseménytelen mozis hétvégén vagyunk túl, de így is akadt meglepetés.

Hiába a bestseller könyv, Tom Hanks és Felicity Jones, még ez sem mentette meg a bukástól Dan Brown regényének adaptációját. A Ron Howard rendezésében bemutatott Inferno alaposan felsült a tengerentúlon, és mindössze 15 millió dolláros bevételt produkált. Ez a teljesítmény csak a toplista második helyére volt elegendő, azonban ezt még inkább beárnyékolja, hogy az első helyet megszerző, immáron második hete futó Boo! A Madea Halloween bevételei negyven százalékot estek vissza az elmúlt héthez képest.

Az Infero-ra visszatérve, a Robert Langdon történeteit megörökítő franchise korábbi két része mérföldekkel jobban teljesített. Míg A Da Vinci-kód 77 millióval, a 2009-es Angyalok és démonok 46 milliót kaszált az első hétvégén.

További említésre méltó premier híján a top10-ben nem történt jelentős változás. Egy helyet csúszott vissza a Tom Cruise nevével fémjelzett, szintén gyengén szereplő Jack Reacher: Nincs visszaút. Éppen lecsúszott a dobogóról Ben Affleck új filmje, a gyenge bevételeket produkáló A könyvelő. Az ötödik helyet a kritikusok körében igen nagy tetszést arató Ouija 2 - A gonosz eredete szerezte meg.  

Bár az amerikai premierre még pár napot várni kell, számos nemzetközi piacon már a múlt héten bemutatták a Marvel legújabb szuperprodukcióját, a Doktor Strange-t. Benedict Cumberbatch képregényfilmje 86 millióval zárta a hétvégét, ami egészen kimagasló teljesítmény, s mellyel a stúdió olyan korábbi sikerfilmjeire is köröket vert, mint A galaxis őrzői, az Amerika Kapitány - A tél katonája vagy Thor: Sötét világ. A Doktor Strange csütörtöktől a hazai mozikban!