Netflix: Itt a 10 legjobb eredeti thriller, amit 2024 januárjában nézhetsz

A gerinc mentén végigfutó hideg borzongás, élesen beszívott levegő és a legváratlanabb pillanatokban feltörő sikoly...

...egy thriller lehet annyira jó, hogy fizikailag is hatással van ránk, miközben nézzük! De honnan tudod, hogy olyan ijesztő filmet találtál-e, amit érdemes megnézni, vagy épp olyat, ami halálra fog untatni?

Nos, íme egy lista, ami a netflixesek válogatása alapján készült és - remélhetőleg - mindenkinek akad benne, ami kedvére való.

Van itt pszichológiai, misztikus, nagyszabású thriller is, szóval válassz egyet, és élvezd! A kiválasztott film mafab adatlapján a Netflix ikonra kattintva már nézheted is a kiszemeltet, ha van élő előfizetésed a platformon! Jó sikoltozást és ne feledd: vegyél mély levegőt!

#10

81 A platform  (2019)

(19) (3)

horror | sci-fi | thriller

Netflix

A jövő börtönében a rabokat igencsak különös módon helyezik el: függőlegesen, amely a legtöbbek számára a valóságossá vált pokolt jelenti. több»

A kapitalizmuskritikus tévé- és filmműsorok mostanában nagyon pörögnek. A platform azonban kilóg a sorból. A sci-fi thriller Gorenget követi, aki egy nap "A gödörben" ébred - egy hatalmas toronyban, amelynek végtelen szintjei igen messzire/mélybe nyúlnak. A lakóknak minden emeletre élelmet szállítanak, ahol annyit ehetnek, amennyit csak akarnak, mielőtt a maradékot az alatta lévő emeletre adják tovább, és így tovább.
#9

80 Madarak a dobozban  (2018)

(36) (3)

dráma | horror | sci-fi

Netflix

Egy nőnek és két gyermekének egy veszélyekkel teli világban kell két nap alatt biztonságos helyre jutnia - bekötött szemmel.  több»

Ez a film néhány évvel ezelőtt hatalmas népszerűségnek örvendett, de mindenképpen érdemes újra megnézni, még akkor is, ha már láttad. A Sandra Bullock főszereplésével készült film egy egyszerű feltevésen alapul: ha ránézel a rád vadászó lényre, meghalsz. A film Malorie-t követi, aki megpróbál megmenteni két gyereket, akikkel együtt utazik egy poszt-apokaliptikus világban, ahol a szörnyek az emberekre vadásznak.
#8

78 Az otthonom  (2020)

(5)

dráma | thriller

Netflix

Javier elveszíti a munkáját, majd a felesége is elhagyja, így kénytelen eladni a házat, amiben a családjával élt. A személyes csapások hatására labilissá válik, és figyelni... több»

Egyesek ijesztően messzire képesek elmenni, hogy lakást szerezzenek... Ez a spanyol thriller azonban új, még rémisztőbb szintre emeli ezt. Javier, az egykor sikeres reklámszakember, most még egy fizetetlen gyakornoki állást sem tud megszerezni, és kénytelen egy kis lakásba szorulni. Javier azonban nem tudja elengedni a régi életét, és a legvégsőkig elmegy, hogy visszakapja a korábbi otthonát...
#7

78 Megrepedve  (2019)

(18) (1)

thriller

Netflix

Egy házaspár megáll egy benzinkúton tankolni, ahol egy baleset folytán eltörik a hatéves lányuk karja. A pár azonnal kórházba viszi a gyermeket, ekkor azonban még nem is sejtik,... több»

Ez a 2019-es film a hétköznapokból merítő thriller. Rayt (az Avatarból ismert Sam Worthington alakítja) és feleségét, Joanne-t (Lily Rabe játssza) követi, akik épp vezetnek, amikor kénytelenek félreállni, mert a lányuknak vécére kell mennie. A család megáll egy benzinkútnál, de egyik dolog követi a másikat, és a lányuknak kórházba kell mennie. Amikor Ray elmegy, hogy megnézze a családját, a kórházban nincs feljegyzés arról, hogy valaha is léteztek volna...
#6

72 Forgotten  (2017)

(1)

misztikus | thriller

Netflix

Jin-Seok új házba költözik apával, anyjával és idősebb testvérével, Yoo-Seokkal. A fiú hiperérzékeny, ám a gyógyszerezésének köszönhetően normális életet élhet.... több»

A rajongók rabjai ennek a dél-koreai thrillernek. A film úgy kezdődik, hogy Jin-seok arra ébred, hogy egy rémálmot él át, amikor a testvérét elrabolják. Amikor szegény fiú tizenkilenc nappal később visszatér, furcsán viselkedik. Jin-seok nyomozásba kezd - de vajon minden csak a fejében zajlott le? Meg kell nézned, hogy megtudd.
#5

67 Hétvégi kirándulás  (2022)

(14) (2)

thriller

Netflix

Egy horvátországi hétvégi kiruccanás balul sül el, amikor egy nőt azzal vádolnak, hogy megölte legjobb barátját. Miközben megpróbálja tisztázni a nevét és kideríteni az... több»

A kirándulások megszervezése stresszes lehet, de ez a thriller új szintre emeli ezt az utazós toposzt. A legjobb barátnőket, Beth-t és Kate-et követjük egy horvátországi kiránduláson, egy elbűvölő Airbnb-vel, finom ételekkel és irigylésre méltó ruhákkal. Ám az események sötét fordulatot vesznek egy éjszakai kiruccanás után, és Beth arra ébred, hogy Kate eltűnt. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a rendőrség azonosította a fő gyanúsítottat - és ez nem más, mint Kate..
#4

68 Luther: A lemenő nap  (2023)

(10) (2)

dráma | krimi | misztikus

Netflix

John Luther ez alkalommal egy filmben tér vissza nyomozói munkájához, viszont egyelőre börtönben ül, miközben Londont egy sorozatgyilkos tartja rettegésben. A gyilkos már egyszer... több»

Idris Elba immár tizenhárom éve alakítja John Luther főfelügyelőt, és mi nem is lehetnénk elégedettebbek. Ebben a kalandban ismét azt teszi, amihez a legjobban ért: szadista sorozatgyilkosok nyomába ered. Először azonban Luthernek ki kell jutnia a börtönből.  
#3

63 A mentős  (2020)

(6)

dráma | thriller

Netflix

Angel mentőszolgálatosként dolgozik. Egy tragikus balesetet követően az élete lejtmenetbe kerül, és egyre gyanakvóbb lesz az élettársával szemben.   több»

A filmben követjük Angel-t, egy mentőápolót, akinek határozottan rossz nevet adtak. Meglopja a rábízott embereket, és irányító és birtokló a barátnőjével szemben. Egy nap, egy súlyos baleset után Angel kerül kiszolgáltatott helyzetbe, de még így sem kezd változtatni magán. Magánélete persze kezd megromlani, majd egyre gyanakvóbbá válik a társával, Vane-nel szemben. A nő úgy dönt, hogy ideje véget vetni a kapcsolatnak, de Angelnek más tervei vannak.
#2

55 A pók feje  (2022)

(18) (2)

akció | dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

Netflix

A közeljövőben elítéltek jelentkezhetnek orvosi kísérletekre mint tesztalanyok, hogy lerövidítsék letöltendő éveiket. Egy közülük olyan gyógyszert kap, ami a szerelemhez... több»

A rabok, Jeff (Miles Teller) és Lizzy (June Smolleet) úgy akarják lerövidíteni börtönbüntetésüket, hogy önkéntesnek jelentkeznek egy különösen puccos büntetés-végrehajtási intézetben egy "gyógyszer" kísérletre. A hely tökéletesnek tűnik: a raboknak saját szobájuk van, felügyelet nélkül kószálhatnak, és csak a bogyót kell bevenniük, amit Chris Hemsworth ad be nekik. De semmi sem az, aminek látszik...  
#1

dráma | horror | kaland | misztikus | thriller

A film története szerint egy farkasvadász egy eltűnt gyermek nyomára bukkan Alaszka vadonjában. több»

Russel Core (Jeffrey Wright) farkasszakértő, akit egy kisgyerek eltűnésének kivizsgálására hívnak Alaszkába. A thrillerben felmerül a kérdés, hogy ki a primitívebb és gonoszabb - az állatok vagy az emberek.