Netflix: Itt a 13 legjobb rövid sorozat, amit egyetlen hétvége alatt bedarálhatsz

A Netflix erősségei közé tartozik a mérete és a globális elérhetősége, amelyek a streaming óriás számára lehetővé teszik, hogy egyik hétről a másikra elképesztő mennyiségű új műsort adjon ki. 

Ha bármilyen okból kifolyólag kevés az időd, ez a lista kifejezetten neked szól!

Összegyűjtöttünk egy válogatást a Netflix sorozataiból, amelyek mind ugyanabban a legjobbak: bár számtalan műfajt ölelnek fel, mindegyik elég rövid ahhoz, hogy könnyedén végigpörgessük őket egy nap, vagy ha úgy tetszik, egy hétvége alatt. 

Ez azt jelenti, hogy tökéletesek, ha nincs rengeteg szabadidőd, amit egy hosszú, sokévados új sorozatba fektethetnél.

#13

dráma | vígjáték

Netflix

Egy egyedülálló anyuka takarítóként kezd dolgozni, hogy eltartsa gyermekét, és megnyerje a harcot a szegénység, hajléktalanság és bürokrácia ellen. A világ is összefoghat... több»

Ez a sorozat, amelyet Stephanie Land New York Times Maid: Hard Work, Low Pay, And A Mother’s Will To Survive című bestseller-memoárja ihletett, a Margaret Qualley által alakított „Alex” történetét követi. Ő „egyedülálló anya, aki a takarításhoz fordul, hogy – alig – megéljen, miközben megszökik egy bántalmazó kapcsolatból, és legyőzi a hajléktalanságot, hogy jobb életet teremtsen lányának, Maddynak” – szól a Netflix hivatalos összefoglalója - "Ez a sorozat – folytatja – „az anya ellenálló képességének nyers és inspiráló felfedezése”.
#12

75 Ollie hazatalál  (2022)

(2)

animáció | dráma | kaland

Netflix

Egy elveszett játék, amely keresi a fiút, aki elvesztette, és annak a fiúnak a története, aki a legjobb barátját veszítette el. több»

Ez a limitált Netflix-sorozat 2022 augusztusában debütált és nem kapta meg azt a figyelmet, amit megérdemelt volna. Túlságosan leegyszerűsítve lehetne leírni, hogy egyfajta Toy Story felnőtteknek – vagy legalábbis érettebb nézőknek. Ezt a sorozatot William Joyce író és illusztrátor Ollie Odüsszeája című könyve ihlette, és a Netflix alapvetően a következőképpen foglalja össze: „Epikus kaland egy elveszett játékról, aki dacol a gyermekkor számos veszélyével, miközben a vidéket keresi, hogy újra találkozzon a fiúval, aki elvesztette őt."
#11

dráma | misztikus | vígjáték

Netflix

Egy fiatal nő kétségbeesetten szeretne elszabadulni abból a buliból, amit a tiszteletére rendeztek.  több»

Natasha Lyonne ennek az Emmy-díjas sorozatnak sztárja, amelyben Nadiát alakítja – aki az 1. évadban egy szürreális időhurokban ragadt, miközben folyamatosan haldoklik és újra meg újra éli a 36. születésnapi partiját. 
#10

81 Lupin  (2021)

(23) (6)

dráma | krimi | misztikus | vígjáték

Netflix

Arséne Lupin kalandjai alapján készült sorozat. Nyomon követhetünk egy tolvajt Assane Diop személyében, ahogy bosszúhadjáratra indul apja és az igazságtalanságok miatt,... több»

„Arsène Lupin kalandjaitól megihletett úri tolvaj, Assane Diop elindul, hogy megbosszulja apját egy gazdag család által elkövetett igazságtalanságért.” 
#9

79 A császárné  (2022)

(6)

dráma | romantikus | történelmi

Netflix

Két fiatal találkozik. Sorsszerű találkozás, a közmondásos szerelem első látásra. A férfi Ferenc József osztrák-magyar császár, a nő Elisabeth von Wittelsbach, bajor... több»

Tekintsd ezt a német nyelvű Netflix-sorozatot, amely Sisi osztrák császárnő igaz történetén alapul, mint egyfajta német választ a Koronára. 
#8

76 Balhé  (2023)

(10) (2)

dráma | vígjáték

Netflix

Két ember története, akik hagyták, hogy egy közúti incidens belefúródjon az elméjükbe, és lassan feleméssze minden gondolatukat és cselekedetüket. több»

Az egyik legjobb Netflix-sorozat, nemcsak 2023-ban, de potenciálisan valaha, ez az A24-es dráma Ali Wong és Steven Yeun főszereplésével, akik belekeverednek egy dühös csatározásba egy balesetezés kapcsán.  Számunkra, nézők számára pedig belépési pont ez a világ a mindegyikünkben kavargó kétségbeesésbe és haragba. 
#7

dokumentum | krimi

Netflix

Fan Schneider, egy kisvárosi gyógyszerész 1999-ben egy kábítószer üggyel kapcsolatos lövöldözős során elveszíti a fiát. Hónapokkal később megdöbbenve tapasztalja, hogy... több»

Ha a  Netflix új, sikersorozata, a Painkiller tetszett, akkor ezt a sorozatot is szeretni fogod. A Julia Willoughby Nason és Jenner Furst által rendezett limitált sorozat azt dokumentálja, hogyan csatornázta egy férfia a fia elvesztése utáni gyászát az opioidjárvány mögött álló hatalmi szereplők elleni keresztes hadjáratba.
#6

91 A vezércsel  (2020)

(35) (18)

dráma

Netflix

Egy árva sakkzseni a hidegháborús érában a függőségével küzdve azért harcol, hogy a világ legjobb sakkozója váljék belőle.  több»

Az 1983-as, azonos című regény alapján készült Netflix limitált sorozat - amely egy árva gyerek történetét meséli el, aki tehetséget mutat a sakkozásban, folyamatosan képi magát, majd bajnokká válik - annyira jó, hogy újjáélesztette a játék iránti keresletet, és világszerte sakk-készletvásárlási hullámhoz vezetett. Sőt, még Gary Kasparovról is forgattak egy sorozatot - ezt is Magyarországon, 2022 év végén -, hogy meglovagolják a témát. Az sorozat Kasparov és az IBM epikus küzdelmét mutatja majd be és olyan európai sztárszínészek játszanak benne, mint a dán Tryne Dyrholm vagy épp az olyan sorozatokból ismert és szeretett Tom Austen, mint a Királyság!, a Borgiák vagy a Helstrom.
#5

dráma | életrajzi | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Két német programozó jogi háborúba keveredik egy látszólag legyőzhetetlen ellenféllel, amikor beperelik a Google-t, mivel elmondásuk szerint ők voltak a feltalálói az... több»

A Google Earth elindításához vezető eseményeket dramatizáló limitált sorozat, amelynek középpontjában a Google és egy apró, szedett-vedett startup közötti, nagy tétekkel járó szabadalmi csata áll. Halt and Catch Fire rajongók? Ez a sorozat biztosan nektek szól.
#4

84 Wednesday  (2022)

(30) (6)

családi | fantasy | horror | krimi | vígjáték

Netflix

Az Addams Family modernizált élőszereplős feldolgozása, melyből megismerhetjük Wednesday Addams fiatalkori éveit. A sorozat executive producere Tim Burton. több»

Ez a sorozat egy Addams Family spinoff, amelynek középpontjában a címszereplő, Wednesday, azaz Szerda Addams áll.
#3

88 A nulláról kezdve  (2022)

(9) (1)

dráma

Netflix

Egy amerikai nő beleszeret egy szicíliai férfiba, miközben Olaszországban tanul . több»

Tembi Locke 2019-es From Scratch/A nulláról kezdve című memoárja az időben való előreugrással kezdődik. "Szicíliában - írja - minden történet egy házassággal vagy egy halállal kezdődik". Locke esetében a történet mindkettővel, bár természetesen nem így ér véget. A szerző szerelem elvesztéséről és megtalálásáról szóló memoárját dolgozták fel a Netflix sorozatában, amelynek főszerepében Zoe Saldana egy fiatal amerikait, Amy Wheelert alakítja. A sorozat Locke történetét dramatizálja arról, hogy évekkel ezelőtt Olaszországban tanult külföldön, és beleszeretett egy szicíliai szakácsba. A sorozat megjelenésekor gyorsan egészen a Netflix Top 10-es tévés toplistájának csúcsára repült az Egyesült Államokban, de figyelmeztetünk: Ez a sorozat eléggé könnyfakasztó. "Úgy érzem, hogy ez a sorozat egy nagyon szép üzenetet közvetít az elmúlásról és arról, ami azután történik, hogy valaki, akit szeretünk, átlép a következő életbe" - mondta az egyik néző a sorozatról a Twitteren - "Remélem, hogy soha nem veszik le a Netflixről."
#2

Netflix

Száz, csúcsformában lévő versenyző küzd meg egymással egy sor kimerítő kihíváson keresztül, hogy végül a nyertes kiérdemelje a megtiszteltetést - és a pénzjutalmat. több»

A koreai valóságshow, a BTS-tag Jungkook révén kapott lendületet, aki egy élő közvetítés során beszélt a sorozatról, és segített abban, hogy a Physical 100 még nagyobb nemzetközi sikert arasson. Ennek köszönhetően a Physical 100 gyorsan a világ egyik legnézettebb Netflix-sorozatává vált. Alapvetően egy erőnléti kihívásokat tartalmazó versenyről van szó, amelyben száz, csúcsformában lévő versenyző küzd meg egymással, hogy az utolsó helyezettként kiérdemelje a megtiszteltetést - és a pénzjutalmat. A kihívások között szerepel, hogy ki tud a legtovább lógni egy medence fölé függesztett rúdról a Ssireumig, ami a koreai birkózás hagyományos formája. A végső díj az utolsó férfi vagy nő számára 300 millió won, ami körülbelül 250 000 dollárnak felel meg. Ezt a sorozatot is megújították a második évadra.
#1

73 Lidia ügyvédnő  (2023)

(4)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

Egy nő, akit eltiltottak az ügyvédi hivatás gyakorlásától, fellebbezést készít elő a bíróság döntésének megváltoztatására Lidia Poët, Olaszország első női... több»

Kedved van egy olyan sorozathoz, amelyben keveredik a történelem, a politika és egy kis rejtély? A The Law According to Lidia Poet egy 6 epizódos Netflix-sorozat, amely Olaszország első női ügyvédnőjének történetét dramatizálja, és az 1800-as évek végén Torinóban játszódik. A kritikusoktól a Rotten Tomatoes-on is tökéletes, 100 százalékos pontszámmal büszkélkedhet. A sorozatban a címszereplő Lidia éppen vereséget szenvedett a torinói fellebbviteli bírósággal szemben, amely törvénytelennek nyilvánította az ügyvédi kamarába való felvételét. Mivel csak azért nem gyakorolhatja az ügyvédi hivatást, mert nő, Lidia munkát szerez a bátyja ügyvédi irodájában, segít megvédeni a bűncselekményekkel gyanúsítottakat, és előkészíti a fellebbezést az ügyében hozott bírósági döntés ellen. Emellett Lidia azért is harcol, hogy megváltoztassa azokat a (férfiak által írt) törvényeket, amelyek megakadályozzák, hogy a hozzá hasonló nők ügyvédekké váljanak. A főhősnő története, aki intelligenciájával, iróniájával és a szavakkal való bánásmódjával folyamatosan meglepi ellenfeleit,  könnyed néznivaló, amely a kritikusok és a rajongók körében egyaránt visszhangra talált. A sorozatot nemrég megújították a második évaddal.