Pályafutásom utolsó szakaszában járok: Brad Pitt a visszavonulást tervezi?

Brad Pitt azt mondja, filmes karrierje "utolsó szakaszában" jár: "Úgy vélem, hogy az utolsó szakaszban járok. Mi, milyen lesz ez a szakasz? És hogyan akarom megtervezni?" Az Oscar-díjas színész, aki a húszas éveiben, az 1980-as években kezdett el színészkedni, a GQ augusztusi számának szerdán megjelent új címlapsztorijában sejteti, hogy filmes karrierje utolsó szakaszába lép.

Több mint 70 filmszereppel a háta mögött, köztük a nagy sikerű Harcosok klubja, az Becstelen brigantyk és legutóbb a Volt egyszer egy Hollywood című filmekkel, Pitt az elmúlt néhány évet a kamera mögött is töltötte produkciós cégével, a Plan B Entertainmenttel, amely olyan emlékezetes filmeket adott ki, mint a 12 év rabszolgaság, a Holdfény és a Minari: A családom története.

A Plan B idén mutatja be a Women Talking című filmet, Miriam Toews regényének adaptációját, amely egy elszigetelt vallási kolónián élő nők csoportjáról szól, akik a kolónia férfijai által elkövetett szexuális támadások sorozata után küzdenek a hitükért.

"Ez egy olyan mélyreható film, mint bármi, ami ebben az évtizedben készült" - mondta Pitt a GQ-nak az adaptációról. A Plan B áll a készülő Szöszi mögött is, amely Joyce Carol Oates Marilyn Monroe-ról szóló fiktív életrajzának adaptációja.

Pitt a produceri munkát "új és más módon kielégítőnek" nevezte, de azt mondta, hogy nyitott arra, hogy a kamera előtt is megjelenjen, ha az időzítés megfelelőnek tűnik.

Legyen ez David Leitch rendező A gyilkos járat című filmje, amely még a nyáron megjelenik. Pitt közelgő akcióthrillere öt bérgyilkost követ a Tokióból Moriokába tartó gyorsvonat fedélzetén, akik felfedezik, hogy küldetéseik összefüggnek egymással. Pitt egy Ladybug kódnevű bérgyilkost alakít.

"A film bizonyos értelemben meditáció a sorsról, a dolgokról, amiket nem tudsz irányítani, és arról, hogy hogyan befolyásolod valakinek az életét a világ másik felén, és ezt észre sem veszed" - mondta Leitch májusban az EW-nek - "Ezek az őrült karakterek olyan módon kapcsolódnak egymáshoz, amit még nem igazán értenek. A végére azonban minden beérik."

Pitt hozzátette a Hollywoodban töltött időszakáról: "Én azok közé a lények közé tartozom, akik a művészeten keresztül beszélnek. Egyszerűen csak mindig alkotni akarok. Ha nem alkotok, akkor valamilyen módon meghalok." Szóval talán mégsincsenek megszámlálva Pitt napjai Hollywoodban.

A Bullet Train augusztus elején robog be a mozikba!

akció | szatíra | thriller

Öt profi bérgyilkos néz szembe egymással egy száguldó vonaton, a kirakós részletei pedig lassan összeállnak, hiszen úgy tűnik, hogy mindannyian ugyanabban a küldetésben vesznek... több»