2019.09.23   szerző: hp   hozzászólások: 0

A Downton Abbey nem kis meglepetésre elverte Brad Pitt sci-fijét és Stallone vérgőzös akciófilmjét is, ezzel pedig új rekordot állított fel a Focus Features történetében.

Rambo és Brad Pitt is csúnyán kikapott a hétvégén

31 millió dollárral nyitott a valaha készült legsikeresebb brit sorozat mozifilmes folytatása, a Downton Abbey, ezzel az eredménnyel pedig jócskán maga mögé utasította a kihívóit.

A Brad Pitt nevével fémjelzett sci-fi, az Ad Astra - Út a csillagokba 19,2 millióval, messze a várakozások alatt teljesítve a második helyet szerezte meg, és bár a kritikusok kimondottan jó véleménnyel voltak James Gray filmjéről, a nézői visszajelzések alapján a mozizók nem voltak igazán elégedettek a végeredménnyel. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a produkció büdzséje hozzávetőlegesen 100 millió dollár volt (plusz marketing), nem áll túl jól a Fox szénája.

Alig kétszázezer dollárral maradt le az As Astra mögött Stallone filmje, a Rambo 5: Utolsó vér, melyet alaposan a földbe döngöltek a kritikusok. Ez az összeg azonban nagyjából megfelelt a korábbi becsléseknek, és bár a költségvetés itt sem volt alacsony, a Lionsgate megnyugodhat a hétvége után.

Ami a mezőny további részét illeti, az Az - 2. fejezet és Jennifer Lopez sztriptízes, Oscar-esélyes drámája, A Wall Street pillangói is remekül tartja magát, a múlt héten kínosan nagyot bukó, sztárokkal tűzdelt Az aranypinty pedig ezúttal már csak a tizenötödik helyet szerezte meg.

A top10-es listát és a pontos összegeket idelent találjátok a szóban forgó filmek előzeteseivel együtt.

#10

akció | kaland

Luke Hobbs az amerikai Diplomata Biztonsági szolgálat főnöke, Deckard Shaw pedig egykori brit elit kommandós - és veszettül utálják egymást. Ám most mégis közösen kell... több»

$1,460,000    
#9

71 Nincs akadály  (2019)

dráma | sportfilm

A mozi egy különleges problémát mutat be, amely tanulókat és felnőtteket egyaránt hasonlóan érint. több»

$1,500,000    
#8

akció | thriller

Mike Banning valódi hazafi, aki mégis hazájával találja szemben magát. A biztonsági ügynököt az elnök elleni merénylet tervezésével vádolják, így nyomába ered az FBI és... több»

$2,400,000    
#7

80 Jó srácok  (2019)

kaland | vígjáték

Hogy néz ki egy kiskamasz csapnivaló napja? Indításként egy olyan partira várják őt, amin minden a csókolózásról szól, viszont kellő tapasztalat híján elfogja a... több»

$2,510,000    
#6

animáció | családi | dráma

Az afrikai szavannák királyának, Mufasának fia születik, akinek az a sorsa, hogy átvegye apja helyét a trónon. Csakhogy a király testvére, a korábbi örökösnek számító Zordon... több»

$2,572,000    
#5

dráma | krimi | thriller

2015-ben izgalmas írás jelent meg a New York Magazine-ban egy csapat sztriptíztáncosnőről. A közlemény megragadta Lorene Scarfaria fantáziáját, és csakhamar filmre vitte az... több»

$17,000,000    
#4

71 Az - 2. fejezet  (2019)

horror

A Vesztesek Klubja tisztában van vele, hogy hiába sikerült legyűrniük a hátborzongató Pennywise bohócot, az ördögi lényt nem lehet megsemmisíteni. A klub tagjai időközben... több»

$17,245,000    
#3

akció | thriller

John Rambo utolsó akicójára készül, azonban nem lesz könnyű dolga, ugyanis ellenfele egy rendkívüli hatalommal bíró mexikói kartell. A leszámolás kezdetét veszi, Rambónak... több»

$19,015,000    
#2

dráma | kaland | misztikus

Roy McBride asztronauta merész utazásra indul a Naprendszer peremére, hogy fényt derítsen édesapja eltűnésének rejtélyére, és megoldja az emberiség létét fenyegető... több»

$19,210,000    
#1

85 Downton Abbey  (2019)

dráma | romantikus

Crawley-ék és szolgálóik életük legfontosabb pillanatára készülnek fel. Az angliai király és királynő látogatása felkorbácsolja a kedélyeket. Az eredeti sorozat... több»

$31,000,000