2019.03.12   szerző: dulkap   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Válogatás a Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművész filmjeiből.

#24

40 Szuperbojz  (2009)

vígjáték | zenés

Húsz év után visszatér Budapestre Johnny G., a legendás rockzenekar, a Superboys vezéralakja. Sajnos nem sokan emlékeznek rá, így odaadó lánya, Judit és Misi, a sofőrként... több»

#23

38 Igazából apa  (2010)

dráma | romantikus | vígjáték

Mit tehet egy ausztrál festő (Kaszás Géza), ha csődbe megy? Hazautazik Magyarországra, hogy megkeresse régi képeit. Márk - pénzes és nőcsábászatra hajlamos barátja (Scherer... több»

#22

vígjáték

Sóvári Péter sikeres színész és nagy nőcsábász. Borsai Lajos kipukkant rendező ugyancsak kedveli a playboy-életet, viszont katasztrofális anyagi helyzetben van. Ezen úgy kíván... több»

#21

68 Csudafilm  (2005)

vígjáték

Egyszer volt, hol nem volt egy ember, bizonyos Nikos a Baross téri aluljáró egy zugában. Itt talál rá két görög hagyatéki ügyvéd öltönyös-táskásan, és velük együtt a... több»

#20

vígjáték

A film két hőse, Olivér és Ficskó elkötelezett étteremkritikusok, akik szenvedélyesen harcolnak a konyhaművészet becsületéért és színvonaláért, vitriolos hangon ostorozzák... több»

#19

játékfilm

A történet főszereplői ízig-vérig vagány gyerekek, akikre izgalmas, mulatságos és megható kalandok sora vár. Meg kell menteniük szüleik házasságát és nyugdíjas nagyszüleik... több»

#18

48 Az igazi Mikulás  (2005)

családi | dráma

December 6-án, Misut (Cserhalmi György) felveszik reklám-Mikulásnak egy áruházhoz. Ugyanezen a téli napon Liza (Szilasi Blanka) megszökik a gyerekotthonból, mert egyszer régen, az... több»

#17

62 Mix  (2004)

dráma | vígjáték

A Mix című filmben az amerikás magyar apa (Kulka János) és tinédzser fia, Mitch (Alex Weed) között tovább mélyül a generációkat elválasztó szakadék, amikor egy temetés miatt... több»

#16

romantikus | vígjáték

Helgának, a sztár-műsorvezetőnek egyre gyanúsabb, hogy sármos szerelme nem engedi át a hálószobája küszöbén. Vera nem szeretne választ adni férjének a nagy kérdésre: vajon... több»

#15

78 Üvegtigris 2.  (2006)

vígjáték

Ha minden jól megy, a dolgok gyakran rosszra fordulnak?Az Üvegtigrisnél akkor is rosszra fordulnak, ha előtte se ment jól. Lalit, a büfést és simlis, fél-bűnöző vagy csak... több»

#14

dráma | musical | romantikus

Bacsó Péter filmje Karády Katalint nem mint filmsztár, hanem mint magánembert mutatja be. A történetnek három főszereplője van: Zsüti, a dalszövegíró, A Díva, a sztár és A... több»

#13

játékfilm

Két vidám történet az úgynevezett létező szocializmus végnapjaiból. Főszerepben a fiatalok, a Tanács és a lakáshelyzet.

#12

73 Hazudós Jakab  (1999)

dráma | háborús

Jakab Heym egy lengyelországi gettóban raboskodik megannyi társával egyetemben. A rabok elzárva a külvilágtól csak találgatni tudnak felszabadulásukat illetően. Jakab megelégelve... több»

#11

71 Üvegtigris 3.  (2010)

vígjáték

Egy fogpiszkáló, egy lövés, egy megkeseredett orvos és egy jókor érkező luxuskocsi – ennyi elég, hogy Lali meghozza élete nagy döntését: mindent maga mögött hagy és lelép.... több»

#10

72 Kalandorok  (2008)

dráma | vígjáték

Elekes Géza trombitaművész a magánéletben nem túl jól muzsikál, a negyedik házassága is csődöt mondott. Egyik nap felhívja az apja, akivel már évtizedek óta nem beszélt.... több»

#9

dráma | életrajzi | háborús

1944. november 30. Angel Sanz Bariz, a spanyol nagykövet elutazik, így azok a zsidók, akik eddig az oltalma alatt álltak, védtelenek maradnak. Szerencséjükre Giorgio Perlasca megmenti... több»

#8

60 Az utolsó blues  (2002)

dráma

Az utolsó blues egyetlen nap alatt játszódik. Azon a napon, amikor a harmincöt éves Andris élete jóvátehetetlenül kisiklik. A látszat idilli: Andris boldog családi életet él... több»

#7

dráma | romantikus | vígjáték

Tamás szerelemből nősült. Amikor első gyermekük megszületik, örömmel szeretné közölni a hírt nagyanyjával, de a telefon félrekapcsol. Pannival, a csinos fotóslánnyal hozza... több»

#6

81 Üvegtigris  (2001)

vígjáték

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története. Lali, az amerikamániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa; Gaben, az... több»

#5

dráma | háborús | thriller

Szerencsés Dániel és a barátja, Gyuri 1956-ban úgy döntenek, hogy elhagyják az országot. El is jutnak a nyugati határig, ahol a megbeszélés szerint egy szállodában kell... több»

#4

84 Cha-Cha-Cha  (1982)

dráma | vígjáték

A film főhőse Gruber Ernő gimnáziumi tanuló. Az ő mindennapjain keresztül felidéződik a hatvanas évek elejének atmoszférája. A cselekmény nagy része egy tánciskolában... több»

#3

72 Szamárköhögés  (1987)

dráma | vígjáték

956 októberében egy reggel egyetlen gyerek sem ment iskolába. Apa, anya és nagyi Tomival és Annamarival bezárkózik a négy fal közé. Apa elmegy, de visszatér, miután megpofozott... több»

#2

NA Illatszertár  (1987)

tévéfilm

Egy Váci utcai illatszertárban hatan dolgoznak. Asztalos másfél éve levelezik egy lánnyal, szeretné feleségül venni, de épp karácsony előtt kirúgják állásából. A... több»

#1

89 Jób lázadása  (1983)

dráma

Gyöngyössy Imre és Kabay Barna szívszorító drámája egy gyermek szemszögéből mutatja be a holokauszt embertelenségét. Jób egy zsidó földműves, akihez nem volt túl kegyes a... több»