Válogatás a Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművész filmjeiből.

2019.03.12   olvasottság: 1785x   szerző: dulkap  
#24

30 Szuperbojz  (2009)

(4)

vígjáték | zenés

Húsz év után visszatér Budapestre Johnny G., a legendás rockzenekar, a Superboys vezéralakja. Sajnos nem sokan emlékeznek rá, így odaadó lánya, Judit és Misi, a sofőrként... több»

#23

19 Igazából apa  (2010)

(1)

dráma | romantikus | vígjáték

Mit tehet egy ausztrál festő (Kaszás Géza), ha csődbe megy? Hazautazik Magyarországra, hogy megkeresse régi képeit. Márk - pénzes és nőcsábászatra hajlamos barátja (Scherer... több»

#22

vígjáték

Sóvári Péter sikeres színész és nagy nőcsábász. Borsai Lajos kipukkant rendező ugyancsak kedveli a playboy-életet, viszont katasztrofális anyagi helyzetben van. Ezen úgy kíván... több»

#21

62 Csudafilm  (2005)

(3)

vígjáték

Egyszer volt, hol nem volt egy ember, bizonyos Nikos a Baross téri aluljáró egy zugában. Itt talál rá két görög hagyatéki ügyvéd öltönyös-táskásan, és velük együtt a... több»

#20

vígjáték

A film két hőse, Olivér és Ficskó elkötelezett étteremkritikusok, akik szenvedélyesen harcolnak a konyhaművészet becsületéért és színvonaláért, vitriolos hangon ostorozzák... több»

#19

játékfilm

A történet főszereplői ízig-vérig vagány gyerekek, akikre izgalmas, mulatságos és megható kalandok sora vár. Meg kell menteniük szüleik házasságát és nyugdíjas nagyszüleik... több»

#18

családi | dráma

December 6-án, Misut (Cserhalmi György) felveszik reklám-Mikulásnak egy áruházhoz. Ugyanezen a téli napon Liza (Szilasi Blanka) megszökik a gyerekotthonból, mert egyszer régen, az... több»

#17

55 Mix  (2004)

dráma | vígjáték

A Mix című filmben az amerikás magyar apa (Kulka János) és tinédzser fia, Mitch (Alex Weed) között tovább mélyül a generációkat elválasztó szakadék, amikor egy temetés miatt... több»

#16

romantikus | vígjáték

TV-ben (Humor+, csütörtök 01:33)

Helgának, a sztár-műsorvezetőnek egyre gyanúsabb, hogy sármos szerelme nem engedi át a hálószobája küszöbén. Vera nem szeretne választ adni férjének a nagy kérdésre: vajon... több»

#15

78 Üvegtigris 2.  (2006)

(18) (2)

vígjáték

Ha minden jól megy, a dolgok gyakran rosszra fordulnak?Az Üvegtigrisnél akkor is rosszra fordulnak, ha előtte se ment jól. Lalit, a büfést és simlis, fél-bűnöző vagy csak... több»

#14

dráma | musical | romantikus

Filmio

Bacsó Péter filmje Karády Katalint nem mint filmsztár, hanem mint magánembert mutatja be. A történetnek három főszereplője van: Zsüti, a dalszövegíró, A Díva, a sztár és A... több»

#13

játékfilm

Két vidám történet az úgynevezett létező szocializmus végnapjaiból. Főszerepben a fiatalok, a Tanács és a lakáshelyzet.

#12

77 Hazudós Jakab  (1999)

(1)

dráma | háborús

Jakab Heym egy lengyelországi gettóban raboskodik megannyi társával egyetemben. A rabok elzárva a külvilágtól csak találgatni tudnak felszabadulásukat illetően. Jakab megelégelve... több»

#11

72 Üvegtigris 3.  (2010)

(22) (2)

vígjáték

TV-ben (PRIME, csütörtök 01:33)

Egy fogpiszkáló, egy lövés, egy megkeseredett orvos és egy jókor érkező luxuskocsi – ennyi elég, hogy Lali meghozza élete nagy döntését: mindent maga mögött hagy és lelép.... több»

#10

78 Kalandorok  (2008)

(2)

dráma | vígjáték

Elekes Géza trombitaművész a magánéletben nem túl jól muzsikál, a negyedik házassága is csődöt mondott. Egyik nap felhívja az apja, akivel már évtizedek óta nem beszélt.... több»

#9

dráma | életrajzi | háborús | történelmi

1944. november 30. Angel Sanz Bariz, a spanyol nagykövet elutazik, így azok a zsidók, akik eddig az oltalma alatt álltak, védtelenek maradnak. Szerencséjükre Giorgio Perlasca megmenti... több»

#8

dráma

Az utolsó blues egyetlen nap alatt játszódik. Azon a napon, amikor a harmincöt éves Andris élete jóvátehetetlenül kisiklik. A látszat idilli: Andris boldog családi életet él... több»

#7

dráma | romantikus | vígjáték

Tamás szerelemből nősült. Amikor első gyermekük megszületik, örömmel szeretné közölni a hírt nagyanyjával, de a telefon félrekapcsol. Pannival, a csinos fotóslánnyal hozza... több»

#6

82 Üvegtigris  (2001)

(78) (7)

vígjáték

TV-ben (DUNA WORLD, csütörtök 01:33)

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története. Lali, az amerikamániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa; Gaben, az... több»

#5

dráma | háborús | thriller | vígjáték

Filmio

A történet 1956 decemberében játszódik, miután a szovjet hadsereg véresen elnyomta a népfelkelést. A 16 éves Dániel úgy dönt, hogy nyugatra emigrál, hogy meglátogassa... több»

#4

77 Cha-Cha-Cha  (1982)

(2)

dráma | vígjáték

Filmio

A tizenévesek élete sem volt könnyebb az 1960-as években. Gruber Ernő gimnazista (Rudolf Péter) napjai táncórák és mulatságok körül forognak. Ez az időszak számára a... több»

#3

80 Szamárköhögés  (1987)

(2)

dráma | vígjáték

Filmio

Az 1956-os forradalom hihetetlen izgalmat hoz a gyermekek életébe. Nem kell iskolába járniuk, a felnőttek pedig megőrülnek: az apa megpofoz valakit, pizsamában táncol és levelet... több»

#2

77 Illatszertár  (1987)

(3) (1)

játékfilm

Egy Váci utcai illatszertárban hatan dolgoznak. Asztalos másfél éve levelezik egy lánnyal, szeretné feleségül venni, de épp karácsony előtt kirúgják állásából. A... több»

#1

91 Jób lázadása  (1983)

(8) (1)

dráma

Filmio

Gyöngyössy Imre és Kabay Barna szívszorító drámája egy gyermek szemszögéből mutatja be a holokauszt embertelenségét. Jób egy zsidó földműves, akihez nem volt túl kegyes a... több»