Tom Cruise-t és a Stranger Thingset is ignorálták: A legmegdöbbentőbb mellőzések a 2023-as Golden Globe jelölésekről

Nyilvánosságra hozták a 2023-as Golden Globe díj kategóriáinak jelöltjeit. Minden évben vannak vitatott jelölések mindkét oldalról, vagyis arról, hogy kit jelöltek esetleg érdemtelenül és kit nem jelöltek, pedig megérdemelte volna. Idén sincs ez másképp, de mi most kifejezetten a távolmaradókra koncentrálunk. Lássuk, mely sztárok és mely projektek maradtak le a jelölésről, pedig szerintünk (is) megérdemelték volna!

A sort kezdhetjük mindjárt Adam Sandler-rel a Mindent egy lapra moziért, amelyben egy lecsúszott kosárlabda-játékosmegfigyelőt alakít, aki felfedez egy ifjú csillagot és az egész pályafutását kockára téve támogatni kezdi. A film remek kritikákat kapott és Adam Sandler újfent megmutatta, hogy nem csak ökörködni tud, hanem valójában remek színész. Mégsem kapott jelölést.

Hasonló a helyzet a nálunk jövő februárban mozikba kerülő TÁR-ral és az abban kiemelkedő alakítást nyújtó Nina Hoss színésznővel, illetve Gabrielle Unionnal, aki a The Inspection című drámában csillogtatta meg újra a tehetségét. Egyikük sem kapott jelölést.

Nagyot ment idén a Minden. Mindenhol. Mindenkor, amelynek főszereplője Stephanie Hsu volt. A film az év egyik nagy meglepetése volt, csak jókat lehetett olvasni róla, ráadásul a színésznő is fantasztikus alakítást nyújtott. Jelölés mégsincs sehol.

De még ennél is nagyobb siker volt (talán az év legnagyobb sikere) a hosszú halogatás után idén végre tényleg bemutatott Top Gun: Maverick is. Tom Cruise rekordokat döntögetett vele és tényleg egy remek mozit raktak le az asztalra. A színész mégsem kapott jelölést, habár magát a filmet két kategóriában azért jelölték.

Sorozatok terén is akadnak meglepő döntések. Ilyen A korona is, amely ugyan több jelölést is kapott, de a Károly herceget alakító Dominic West nincs köztük. A Stranger Things a korábbi években rendre szerepelt a díjátadón, idén azonban hiába volt minden korábbinál nagyobb a negyedik évad, nem kapott jelölést. Hasonlóképp járt A szolgálólány meséje vagy a Halott vagy is.