Willem Dafoe alakítása téged is le fog nyűgözni, már a mozikban a Van Gogh az örökkévalóság kapujában!

Már a mozikban Julian Schnabel filmje az Oscar-díjra jelölt Willem Dafoe főszereplésével! 

A világhírű holland festőgéniusz, Vincent van Gogh munkásságára hatalmas hatást gyakoroltak a művész franciaországi évei. Auvers-sur-Oirse és Arles művészetének, közegének és általánosságban vett világának befolyása mind-mind megjelenik van Gogh műveiben. A Van Gogh az örökkévalóság kapujában című életrajzi film bepillantást enged a művész hétköznapjaiba, a személyes küzdelmeibe, és az is kiderül, mi áll zsenialitásának hátterében.
Az Oscar-díjra jelölt Julian Schnabel filmjében, mely a Cirko Film forgalmazásában érkezik a hazai mozikba olyan világsztárokat láthatunk, mint Mads MikkelsenOscar IsaacLouis GarrelMathieu AmalricVincent PérezNiels Arestrup és Willem Dafoe, akit emlékezetes alakításáért 2019-ben a legjobb férfi színész díjára jelölt az Amerikai Filmakadémia.  

 A forgatókönyvet Julian Schnabel, Jean-Claude Carrière és Louise Kugelberg szerezte.

Íme 8 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A valóságban Paul Gauguin öt évvel idősebb volt Van Gogh-nál. Willem Dafoe (Van Gogh) 23 évvel idősebb a Gaugin-t alakító Oscar Isaacnál.
  • Ez volt az 2018-as Oscar-gála egyetlen olyan filmje, melyet a legjobb alakítás kategóriájában jelöltek az Akadémia aranyszobrára, azonban a legjobb filmére nem.
  • A film poszterét Vincent van Gogh utolsó festményeinek egyike inspirálta, melyet azt követően készített, hogy levágott egy darabot a füléből.
  • A főszerepet alakító Willem Dafoe-t a legjobb férfi főszereplő Oscar-díjára, és a legjobb színész Golden Globe-díjára is jelölték az alakításáért. Dafoe a 75. Velencei Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó Volpi Cup-díjat.
  • A film Steven Naifeh és Gregory White Smith életrajzírók vitatott elméletére épül, mely szerint Van Gogh halálát valójában egy szerencsétlen baleset, és nem öngyilkosság okozta.
  • A Van Gogh az örökkévalóság kapujában forgatása 2017. szeptemberében kezdődött és 38 napot vett igénybe. A forgatási helyszínek között szerepelt egyebek mellett a franciaországi Arles, Bouches-du-Rhône és Auvers-sur-Oise. Az említett városok mindegyikében megfordult Van Gogh is az utolsó éveiben.
  • A film világpremierje 2018. szeptember 3-án volt a 75. Velencei Filmfesztiválon.
  • A film nagyszerű kritikai fogadtatásban részesült. A Van Gogh az örökkévalóság kapujában 166 szemlézett cikket követően 80 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

Hazai premierdátum: 2020.10.01.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

dráma | életrajzi

A világhírű holland festőgéniusz, Vincent van Gogh munkásságára hatalmas hatást gyakoroltak a művész franciaországi évei. Auvers-sur-Oirse és Arles művészetének,... több»