VIDEÓ: Az évtized 10 legütősebb jelenete, amitől padlót fogtunk

Lássuk be, egy jó akciófilm gyakorlatilag felpörgeti az ember adrenalin szintjét, és persze hosszan lehetne vitatkozni arról, mitől is működik igazán ez a műfaj, egy valami egész biztosan vitán felül áll: nem hiányhozhat a látványosan és pontosan "megkomponált" csetepaté, ezek a filmek pedig ezüst tálcán kínálják mindezt.

1. A rajtaütés - A film a 2010-es évek egyik legalulértékeltebb produkciója, pedig Gareth Evans rendezésének akciójelenetei igazán remek koreográfiát kaptak.

2. A halhatatlan gárda - Ezzel a filmmel Charlize Theron a Mad Max: A harag útja és az Atomszőke után véglegesen bebizonyította, hogy napjaink egyik legkeményebb női karaktereit tudja hozni egy akciófilmben.

3. Deadpool - Lássuk be, a film bőven szolgál tanulsgággal...többek között azzal is, hogy érdemes számolni a megmaradt golyókat a tárban.

4. James Bond: Skyfall - Alighanem minden idők legsiekresebb James Bond filmjéről beszélhetünk, a vidéki birtokon lezajlott akciójelenet pedig igazán emlékezetes és páratlan maradt a mai napig.

5. Logan - Farkas - Aki azt gondolta, hogy Hugh Jackman kizárólag egy megfáradt Rozsomákot hoz majd a filmben, az nagyot tévedett, hiszen az X-Men legendás karaktere még egyszer utoljára kieresztette a karmait.

6. A védelmező - Azt a bizonyos tizenhat másodpercet sosem felejtük el Denzel Washingtontól...

7. Tyler Rake: A kimenekítés - Chris Hemsworth saját elmondása szerint élete egyik legnagyobb kihívása volt a film, ahogy elnézzük az alábbi jelenetet, ez érthető is.

8. Kingsman: A titkos szolgálat - Végül csak sikerült Colin Firth-öt kihozni a sodrából...

9. John Wick - A film csúcspontja a bárban lejátszódó akciójelenet, persze hasonlóan látványos pillanat még bőven akad a teljes franchise-ban.

10. Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk - Will Smith és Martin Lawrence talán minden idők legemlékezetesebb üldözős jelenetét hozták a filmben. Alighanem örökre hálásak leszünk nekik ezért.