Ezen a listán vígjáték sorozatok szerepelnek. A szempontjaimat a szórakoztatás, a sorozat élettartama, valamit a feldolgozott különféle műfajok képezik. Lehet, hogy elég szubjektív lett, de én így gondolom.

#10

akció | dráma | krimi | misztikus

Disney+ | TV-ben (PRIME, csütörtök 01:33)

Jim Longsworth nyomozó összetűzésbe keveredik felettesével, így el kell jönnie a chicagói irodától. Floridában kezd új életet. Megismerkedik a csinos nyomozónővel, Callie-vel... több»

10. hely: Ez a sorozat sem kifejezett vígjáték. Ezt a főszereplő karaktere teszi olyanná, és szerethetővé. Poénos és csípős megjegyzési igazi komikus hangulatot nyújtanak bizonyos helyzetekben. Ez a sorozat 4. évadot élt meg. Ebben a sorozatban a krimi a fő szál, de emellett van benne dráma, sci-fi itt ott, és vígjátékbeli elemek is.
#9

80 Hawaii Five-0  (2010)

(11) (7)

akció | dráma | krimi

SkyShowtime | TV-ben (PRIME, csütörtök 01:33)

Steve McGarrett tengerészeti nyomozó édesapja gyilkosa után kutatva visszatér Hawaii-ra. Régi ismerőse, a kormányzó megkéri, csatalakozzon a legkeményebb helyi ügyeket feltáró... több»

9. hely: Ez a sorozat nem vígjáték. De nagyon sok ütős beszólás elég vígjátékszerűvé teszi a sorozat egyes jeleneteit. Jelenleg az 5. évadnál tart, és még folytatják. A sorozat fő témája a krimi, de van benne dráma, thriller és elég sok vígjátékba illő beszólás.
#8

85 Dokik  (2001)

(34) (40)

dráma | vígjáték

Disney+

Dr. John 'J.D.' Dorian alig várta, hogy munkába állhasson, úgy érzi, négy év tanulás után mindenre felkészült, ami egy kórházban érheti. A medikusnak azonban be kell látnia,... több»

8. hely: Fergeteges alakítás, zseniális a humora a sorozatnak, és emellett még üzenete is van. A sorozat 8 évadot élt meg, amit le is zártak, de később kapott egy ráadás 9. évadot is. Ebben volt feldolgozva több téma is a sci-fitől a musicalig bezárólag, elég széles volt a skála itt is.
#7

74 Nyugi, Charlie!  (2012)

(2)

romantikus | vígjáték

Charlie baseball karrierjét derékba törik dühkirohanásai. A férfi úgy döntött, dühterapeutaként talán jobban boldogulna. Miután kitanulta a szakmát, elindítja saját... több»

7. hely: Nem rég kezdtem el nézni, de már bekerült a ranglistámba. A sorozat hihetetlenül vicces, kicsit hasonlít a Két pasi megy egy kicsire, bár szerintem csak Charlie Sheen miatt. Ez a sorozat mindössze 2 évadot élt meg, de a 2. évad 90 epizódos volt. Itt is leginkább a vígjáték volt, nem nagyon dolgoztak fel mást benne.
#6

88 Egy rém rendes család  (1986)

(28) (76)

szatíra | vígjáték

TV-ben (RTL II, csütörtök 01:33)

Al Bundy, Peggy Bundy és gyermekeik, Kelly és Bud a külvárosi Chicagóban élnek. Bár életük nem feltétlenül mintaszerű, története a külvárosi Chicagóban zajlik. Korántsem... több»

6. hely: Bár nagyjából 3 helyszínen játszódik, de hihetetlenül vicces, és szórakoztató. A sorozat 11 évet élt meg, ami már nagyon sokat jelent magában is. Itt is dolgoztak fel krimit, thrillert, dráma is volt benne, és minden ami szükséges egy remek vígjátékhoz.
#5

82 Monk - Flúgos nyomozó  (2002)

(42) (13)

dráma | krimi | misztikus | vígjáték

Netflix | TV-ben (Cool, csütörtök 01:33)

Adrian Monk nem egy hétköznapi nyomozó. A rendkívüli bogaras férfi konzultánsként segíti a rendőrök munkáját, akik legendaként néznek rá. több»

5. hely: Monk a nem mindennapi zseni. Egy brilliáns nyomozó, de fóbiái gátolják, és pont ez teszi olyan szórakoztatóvá. 8 évet élt meg, és tervben volt több film is. a Sorozat mellett számos könyv megjelent a sorozat univerzumában. Itt a krimin volt a hangsúly a vígjáték mellett, de voltak komolyabb drámai epizódok is.
#4

89 Jóbarátok  (1994)

(96) (40)

romantikus | vígjáték

HBO Max | TV-ben (RTL II, csütörtök 01:33)

Minden idők egyik legnépszerűbb szituációs komédiája hat, húszas éveiben járó fiatal mindennapjait követi nyomon. Főszereplői az elkényezetett Rachel, a tisztaságmániás... több»

4. hely: Megérdemli a 4. helyet, a humora és a megunhatatlan karakterei miatt. Ugyanazon sémát követve végig a sorozat, de éppen ezért volt megunhatatlan. A sorozat maga 10. évadot élt meg ez jelent valamit. Ebben a vígjátékon volt a főszerep, itt nem voltak annyira meghatározóan eltérő szálak.
#3

86 Két pasi - meg egy kicsi  (2003)

(36) (13)

romantikus | vígjáték

TV-ben (RTL II, csütörtök 01:33)

Charlie egy megrögzött agglegény, malibui házában tölti mindennapjait, drága sportautóval jár, és bármilyen nőt megkaphat. Az élete azonban a feje tetejére áll, amikor öccse,... több»

3. hely: A sorozat nagyon vicces, személy szerint én az első 8 évadot tartom a legjobbnak. Charlie Sheen távozása után már nem volt az igazi. A sorozat jelenleg a 12. évadánál tart. És ebben is volt krimi, dráma és még sok más műfaj feldolgozás is.
#2

82 A nevem Earl  (2005)

(22) (6)

vígjáték

Disney+

Earl egy lakókocsiparkban él feleségével, két gyerekével és öccsével. Egy napon rámosolyog a szerencse, nyer százezer dollárt, azonban fél perccel később elgázolja egy autó.... több»

2. hely: Ebben a sorozatban a szórakoztatás elsőrangú, a maga módján csodás, főleg, hogy annak ellenére, hogy a modern korban játszódik, mégis egy egyszerűbb életet mutat be. Lehet, hogy csak 4 évadot élt meg, de megérdemli a 2. helyet. Ebben hűek voltak végig a vígjátékhoz, bár itt is voltak thrilleres valamit krimi vonások a történetben.
#1

krimi | misztikus | vígjáték

Shawn Spencer gyerekkora nem volt egyszerű, azonban maradi rendős édesapjának köszönhetően különleges megfigyelőképességre tett szert. Csakhogy felnőtt korára Spencer valódi... több»

1. hely: Azért ezt a sorozatot rakom az első helyre, mert, ezene sorozat minden része feletébb szórakoztató, és sokadszorra is vicces. Második szempontom, hogy 8 évet megélt. Valamint, hogy ebben a sorozatban, az akciófilmektől a kémfilmekig, a sci-fin át a thrillerig minden megtalálható, a sorozat maga komikus módján feldolgozva.