Végre elkészül a Zoolander 2A kép forrása: Photo © 2001 Paramount Pictures

Közel tizennégy évvel Ben Stiller kultikus, Zoolander, a trendkívüli című filmje után végre elkészülhet a kultikus film folytatása, melynek stábjához az Oscar-díjas Penélope Cruz (Vicky Cristina Barcelona) is csatlakozott. A visszatérők között természetesen ott lesz Ben Stiller, de a korábbi tagokból jó eséllyel Owen Wilson és Will Ferrell is megismételheti a szerepét. A filmet a Trópusi vihar és a Vasember 2 forgatókönyvének írója, Justin Theroux rendezi.

Stiller már hosszú ideje tervezi a folytatást, azonban hiába szerepelt jól a Zoolander, a trendkívüli a kritikusok körében, a film bevételei elmaradtak a várakozásoktól, a folytatás elkészítését nyilvánvalóan ez sem segítette. A második rész lehetősége először 2006-ban merült fel, ekkor már Justin Theroux is elköteleződött a film megrendezése mellett (mely egyébként rendezői debütálása lett volna), azonban ezt követően hosszú ideig megint hallgatás övezte a projektet.

A külföldi sajtó szerint abban, hogy a film zöld utat kapott, nagy szerepe van a Dumb és Dumber kettyó sikerének is, melynek első részét éppen húsz éve mutatták be. Hogy pontosan mennyiben járult ez hozzá a Zoolander 2 bejelentéséhez, nem lehet tudni, azonban a bevételi adatok minden bizonnyal megkönnyítették a Paramount döntését. A Jim Carrey és Jeff Daniels neveivel fémjelzett vígjáték eddig több mint 55 millió dollárt kaszált, pedig korábban a New Line kétkedve a sikerben dobta a projektet, és a producereket egészen a Red Granite felbukkanásáig zárt ajtók fogadták.

Penélope Cruz legújabb, Julio Medem rendezésében készült drámája, a Mama a közelmúltban került a mozikba, hamarosan pedig Sacha Baron Cohen Agyas és agyatlan című komédiájában láthatjuk újra.

A Zoolander 2 egyelőre nem kapott premierdátumot, de hacsak Ben Stiller nem tér el az utóbbi évek sormintájától (Walter Mitty titkos élete, Éjszaka a múzeumban: A fáraó titka), jó eséllyel 2016 karácsonya környékén debütálhat.