Filmek

Legjobb filmek 2012-től 2012-ig

Saját filmes lista készítése
#38041

dráma

Francois vágyik egy Charlotte nevű nőre, de a vágya egyre sötétebbé és megszállottságba hajlóvá válik. Közben a néző tanúja lehet a két ember hazug és önpusztító életének is.

Nyomozás egy ismeretlen hosszúszárnyú bálna után
#38042

dokumentum

2015-ben Kalifornia partjainál egy hosszúszárnyú bálna landolt egy fiatal pár kajakján. Szerencsére túlélték a "becsapódást". A pár egyik tagja, Tom Mustill dokumentumfilmes a... több»

#38043

dokumentum

Magyarország egyik leghatalmasabb, a Gerecsében lévő öreg kocsányos tölgy életét meséli el a film. Korszerű filmes technikával megörökítik négy évszakon keresztül a közel 400... több»

Rendező: Molnár Attila Dávid

Szereplők: Máthé Gábor

Túlélők – egy lány Utoya-szigetről
#38044

dokumentum

A Norvégiában, Utoya-szigetén 2011. július 22-én elkövetett, terrorista lövöldözést túlélt lányról szól ez a történet, aki évekkel később a barátnőjével visszatér a tett... több»

Kizsákmányolás nélkül: kistermelők, nagy ötletek
#38045

dokumentum

A cukor, a rizs és a kakaó fontos szerepet játszik mindennapi életünkben. Ám ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása pusztító hatással bír a kis gazdálkodásokra és a... több»

Rostás Pál feltámadása
#38046

történelmi

Kisebbfajta csoda történt kétszáz éve, 1813. október 3-án: egy magyar huszár, bizonyos Rostás Pál hét francia lovassal és hatvan gyalogossal, Napóleon visszavonuló katonáival vette... több»

Kocsár Miklós zeneszerző
#38047

életrajzi

Kocsár Miklós életműve szorosan kötődik a költészethez. Zenekari darabok, versenyművek, hangszeres szólódarabok mellett, többnyire magyar költők verseire komponált kórusműveket,... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Hangjegyesek
#38048

dokumentum

Magyarország hallatán még ma is a paprika, gulyás és a cigányzene hazájára gondol egy külföldi. A paprika és a gulyás megmaradt, de a cigányzene vagy inkább a cigány muzsikusok... több»

Rendező: Oláh Kata

#38049

thriller

Egy drogfutárnak a siker érdekében meg kell küzdenie egy kegyetlen rendőrfőnökkel és a rivális banda tagjaival.

Rendező: Oscar López

Szereplők: Fernando Gaviria

#38051

dráma | horror | romantikus

Gótikus szerelmi horrortörténet két szerelmes reinkarnációjáról.

#38052

animáció | dokumentum | musical

A film látványos betekintést nyújt az electronic dance music világába. több»

#38053

NA Feels Good  (2016)

rövidfilm | vígjáték

Az életed legrosszabb napja néha az életed legjobb napja.

Egy egyedi eset - Szalai Györgyi portré
#38054

életrajzi

Rendezőként, forgatókönyvíróként és dramaturgként Dárday István alkotótársa, a dokumentum-játékfilmes irányzatot megteremtő ´Budapesti Iskola´ kiemelkedő alakja. több»

Rendező: Fekete Ibolya

Túlélni a túlélhetetlent
#38055

dokumentum

Ez a drámai új sorozat teljesen új szemszögből mutatja be az elmúlt 100 év nagy katasztrófáit: többek között a Titanic elsüllyedését, a Pearl Harbour elleni támadást és a 2010-es... több»

A náci aranyvonat
#38056

dokumentum

A II. világháború után évtizedekig keringett egy legenda, miszerint Délnyugat-Lengyelország hegyei drága kincset rejtenek: egy arannyal, ékszerritkaságokkal és felbecsülhetetlen... több»

Visegrádi négyek
#38057

dokumentum

A V4-ként emlegetett Visegrádi Együttműködés 25 évvel ezelőtt, 1991. február 15-én jött létre Lengyelország, az akkori Csehszlovákia és Magyarország részvételével. A hazánk... több»

#38058

életrajzi

Egy világbajnok élettörténete, aki egész életében küzdött, de nem csak fizikai értelemben.

Páviánok királynője
#38059

dokumentum

Mmasadit az erdő istene is uralkodásra teremtette: előkelő származása és személyes kvalitásai messze társai fölé emelik, így mindenki által tisztelt, megkérdőjelezhetetlen... több»

Rendező: Robyn Keene-Young

Man aan de overkant van de straat
#38060

rövidfilm | thriller

Janne egy visszatérő rémálom áldozata, mindig egy férfit lát, aki éjszaka az utcán járkál. A nő a rejtély megfejtésében szinte teljesen a külvilágra van utalva.

Rendező: Nathan Hermans

Szereplők: Kaat Somers, Maaike Somers