Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#51802

dokumentum

A természet legfurcsább módon szép élőlényeit bemutató dokumentumfilm. több»

#51803

dokumentum

A dokumentumfilm-sorozat Tóth Péter Lóránt, a kuntszentmiklósi tanár és versvándor útját követi végig, ahogy a bori Radnóti-szobortól gyalogszerrel teszi meg az erőltetett menet... több»

Rendező: Herczeg Zsolt

#51804

dráma

Bosch, a fiatal apa késő nyáron szörfös bandájával drogkereskedelem miatt menekülésre kényszerül az ausztrál partok mentén. Vele tart fia, Rockit, aki azt hiszi, hogy varázslatos... több»

#51806

dokumentum

A Duna és a Száva alsó folyásánál található ma jórészt Szerbiához tartozó szőlőtermő táj a hadak útjába kerülve 1526 után elnéptelenedett. Pedig Mohács előtt az ország és... több»

Rendező: Erdélyi János

#51807

dokumentum

Betlehemi jászol Európában A film a betlehemes játék és a betlehemállítás dél-tiroli és bajor hagyományát járja körül. Assisi Szent Ferenc találta ki a 13. században. A... több»

Rendező: Anita Lackenberger

#51808

dokumentum

A dokumentumfilm az 1960-as években elindult hullám jelenségét járja körül, amely az utazási szabályok lazulása következtében jött létre: a Lengyelországba tartó fiatalok, akik a... több»

Rendező: Zajti Gábor

#51810

dokumentum

A dokumentumfilm a Románia erdőiben élő idős emberek nehéz mindennapjait és érdekfeszítő történetét mutatja be, akik világtól való elzártságuk miatt kénytelenek minden... több»

#51813

dokumentum

Az 50-es és 60-as években, az „éberség” szellemében meg kellett semmisíteni a régi repülőgépeket, nehogy valakinek eszébe jusson egy muzeális repülővel disszidálni. Ezzel az... több»

Cápák: Gyorsak és harapósak
#51814

dokumentum

Úgy tűnik, a cápakutatók semmitől se riadnak vissza, ha kedvenceik jobb megismeréséről van szó. Míg Andy Casagrande a világ leggyorsabb cápafaja végsebességét igyekszik megmérni,... több»

#51815

A film egy tinédzser antihős, Vicaria történetét meséli el, aki kétségbeesetten keresi a halál gyógymódját. több»

#51817

NA Crave  (2024)

dráma | horror | thriller

Másutt – a Korda testvérek
#51818

dokumentum

A három Korda-testvér élettörténete olyan, mint egy magyar népmese. Egy kis távoli magyar tanyáról elindult három szegény fiú, hogy meghódítsa a világot. A dokumentumfilm... több»

Akiket a háló megfogott – Hagyományos kisszerszámos halászat a Duna magyarországi alsó szakaszán
#51819

dokumentum

A hagyományos „kisszerszámos” halászat, a hal fogása saját készítésű szerszámokkal a Duna és mellékágain, árterületein. Évszázadokig annyi volt itt a hal, hogy őseink szinte... több»

Rendező: Kovacs Laszlo