Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
#54841

dokumentum

TV-ben (BBC Earth, csütörtök 01:33)

Justin Rowlatt egy éve a megvadult időjárást vizsgálja, megtudja, hogy az őrült események egyre inkább mindennapossá válnak, és emberek millióinak életét változtatják meg. Egy... több»

#54842

dokumentum

A Kárpát-medence keleti szegletében, Székelyföldön történelmi hagyománya van az önrendelkezésnek. A határt őrző székely katonák falutörvényekben szabták meg az élet... több»

Rendező: Farkas György

#54844

NA Northspur  (2022)

akció | dráma | thriller

#54845

dráma | sportfilm

Az ígéretes fiatal bokszoló attól fél, hogy megismétli apja hibáit, elmenekül a kommunista Lengyelországból, hogy megvalósítsa álmát, és a történelem legnagyobb bokszolójává... több»

#54846

dokumentum

Srí Lanka alföldjeinek jelentős részét máig sűrű dzsungel borítja, így e trópusi táj ideális élőhelyül szolgál egy különleges nagymacska – és a zsákmányállatai –... több»

#54848

dokumentum

„A művész feladata korunkban nem művek létrehozása, hanem az alkotási folyamat megteremtése.” (Nicolas Schöffer) A 60-as évek korszellemének markáns jellemzője volt az emberi... több»

Rendező: Gerebics Sándor

#54849

zenés

Bánkövi Bence, a fiatal, de rendkívüli tehetséggel megáldott gordonkaművész első klipje. több»

Erős bástyánk nékünk
#54850

dokumentum

A magyarság megmaradásának védelmező bástyájaként aposztrofált intézmény, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 20 éve.  több»

Rendező: Maksay Ágnes

Az eltűnt Duna nyomában
#54852

dokumentum

Az „Életem a Duna” című dokumentumfilmje után az író-rendező ismét érzékeny és poétikus portrét készít a Duna rejtett zugairól. A film alkotója, a Duna szerelmese, Braňo... több»

#54854

NA Teenagerek  (2020)

dokumentum

Tudou, aki most tölti be 19. életévét, nagybátyjával és idősebb testvérével él egy Sanheyuan-telepen. Már korán elkezd gondoskodni magáról, és kockázatos munkákat vállal, még a... több»

Rendező: Yu-En Lin

A Pelikán jegyében
#54855

dokumentum

A film emberközelbe hoz egy mindig visszafogottan, leginkább csöndes magányban élő erdélyi kutatóbiológust, aki egész életét a Duna torkolatvidéke kutatásának, e régió... több»

Új közjáték – Arlequin
#54857

Az Új Közjáték sorozat részeként a kísérleti filmetűdben Hamvas Béla: Arlequin című írása egy részletének filmes feldolgozását láthatjuk. több»

A mi Hollywoodunk, avagy a lengyel film kezdetei
#54858

dokumentum

A kultúrtörténeti dokumentumfilm a lengyel filmgyártás kialakulásáról és az első évtizedek híres alkotóiról és alkotásairól mesél. A Hollywoodi álomgyár létrejötténél is... több»

#54859

dráma

A fiatal pár, Leyla (Mala Emde) és Tristan (Jonas Dassler) egy távoli szigetre utazik Leyla gyerekkori barátnője, Stella meghívására, ahol hamarosan kiderül, hogy a sziget sokkal... több»