Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Démonrádió
#72401

horror

A középiskolás Angelica összetűzésbe kerül az anyjával, miután az új barátnője, Staci hatására – első alkalommal az életében – megszegi a szabályokat. Nem sejti, hogy... több»

Red Squad
#72402

NA Red Squad  (2018)

akció

A Kábítószer-ellenes Hivatal egy csapat zsoldost bíz meg azzal, hogy iktassanak ki egy mexikói drogkartellt.  több»

Rendező: Alexander Witt

Szereplők: Brian Presley, Patrice Cols

#72403

dokumentum | életrajzi | háborús | történelmi

A második világháború alatt Angel Sans Briz spanyol diplomata több ezer magyar zsidó életét mentette meg a Holokauszt borzalmaitól. Az 5500 túlélő egyike volt Jaime Vándor, aki... több»

Ízőrzők: Ozora
#72404

dokumentum

A Tolna megyei Ozora különleges település; hét dombra épült és kettészeli a Sió. A csodálatos természeti kincsek mellett a község kulináris területen is számos érdekességet és... több»

Rendező: Móczár István

Vad India: A dzsungel királyai
#72405

dokumentum

India egy lenyűgözően sokszínű ország, ahol a Föld lakosságának mintegy ötöde tömörül. És ahol annyi a különleges és csodálatos állatfaj, mint kevés másik helyen a világon. több»

Élet a lombok mögött
#72406

dokumentum

Természetfilmünk az erdő és a mező élővilágába enged bepillantást a szarvasok, vaddisznók és rókák életén keresztül egészen az apró pókok hálószövési művészetének... több»

Kisiskolásdi
#72407

dokumentum

A Bükk északi lábánál húzódik meg Mályinka, egy hatszáz lelkes kis falu. Iskolájába jár a helység apraja-nagyja. Együtt indul reggel otthonról kicsi és nagy, s a felsős... több»

Rendező: Szobolits Béla

#72408

rövidfilm

A nem túl távoli jövőben az idegenek invázióval fenyegetik az Egyesült Államokat és a Földet. Robinson elnöknek nehéz döntést kell meghoznia: kockáztat a béke érdekében, vagy... több»

Rendező: Al Hallak

Szereplők: Steve Ray, Sonia Debreczeni

#72409

NA Mese a hantikról  (2010)

(5)

dokumentum

Hanti „western” az 1933-as kazimszki felkelésről, melynek során az osztyákok el akarták kergetni a vörösöket, hogy a saját szokásaik szerint élhessenek. A felkelést két évig... több»

Rendező: Oleg Fesenko

Tudós kutyák: Az X faktor
#72410

dokumentum

A kutyák ma már nem kizárólag szánt húznak, házat őriznek vagy nyájakat terelnek, az egészségügyben is lehet rájuk számítani: többek közt fel tudják ismerni a rákos betegeket,... több»

Mr. Bean 2.
#72411

NA Mr. Bean 2.  (2002)

animáció

Mintha nem lenne Mr. Bean elég csapás már önmagában is az emberiségre, most még meg is duplázódik azáltal, hogy rajzfilmváltozat készült belőle. Ha fel tudják idézni, hogy Mr. Bean... több»

Rendező: Alexei Alexeev

Szereplők: Rowan Atkinson

#72412

dokumentum

A film a közegészségügyi tragédiák megismétlődésének kérdését vizsgálja.

Rendező: Cheng Zhang

Eszmélés
#72413

NA Eszmélés  (1984)

dráma

Indulatok, történelmet változtatni akaró lázadás jellemezte a parasztság eszmélését, történelmi szerepére való ráébredését. A film Kossuth halálától a század első... több»

Búcsú a kikötőben
#72414

játékfilm

A "Búcsú a kikötőben" egy katonakórházban játszódik a háború vége felé. Az embereket, így az ott dolgozó ápolónőket és gondozott tiszteket is meggyötörte, megkínozta az... több»

Nagy kerek erdő
#72415

dokumentum

Gyergyó és Udvarhely között van egy nagy kerek erdő. Évszázados mesék élnek itt. Ezek a fák láttak születést, halált, kondukátort, vadászt és vadból eleget. Az erdészek,... több»

Rendező: Farkas György

Sejtjeink
#72416

NA Sejtjeink  (2002)

dokumentum

Azt mondják, az ember két dologért képes mindent megtenni: hogy ne legyen, vagy hogy legyen gyereke. Hőseink mindennél jobban vágytak arra, hogy gyermekük szülessen. A remény... több»

Rendező: Almási Tamás

Yefon
#72417

NA Yefon  (2018)

dráma | romantikus | történelmi

Egy analfabéta lány megküzd a törzse szokásaival, amik diszkriminálóak a nőkkel szemben, ezzel elindítva egy irodalmi forradalmat. több»

#72418

dokumentum

A dokumentumfilm az ausztrál kontinensre repíti el nézőit, s a leghitelesebb tudományos vizsgálatok eredményei révén igyekszik bemutatni Ausztrália dinoszauruszok hagyta nyomait.

Tengernyi homok
#72419

Egyiptomról először a sok ezer éves kultúrája, a piramisok, a Nílus és Kairó forgataga jut eszünkbe. A történelem és a jelen, modern civilizáció és az ősi tradiciók keverednek... több»

Rendező: Kanyó Péter

Paul McCartney's - Kisses On The Bottom - Live Kisses
#72420

zenés

2012 februárjában került sor Paul McCartney stúdióalbumának, a "Kisses On The Bottom"-nak a felvételére. A helyszín a legendás hollywood-i Capitol stúdió volt. Az új albumán (két... több»