Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Mátyás király és a reneszánsz (Mátyás király és a reneszánsz)
#72381

dokumentum

Mátyás király családtörténetét ismerteti a műsor: Hunyadi János hadvezér szerepét, Mátyás bátyjának sorsát, Mátyás házasságát Beatrix-szal...

A "Rudi" élete
#72382

életrajzi

Élt Budapesten az Erzsébetváros kődzsungelében egy aprócska kis polgár. Ifjabb éveiben színész volt és légtornász, később füstös kiskocsmákban énekelt és zongorázott. Két... több»

Álomhotel - Vietnám
#72383

kaland | romantikus

Nora, a kínai konkurencia megbízásából érkezik a szállodába, hogy a maga javára fordítsa egy, a Markus által megpályázott földterület, elbírálását. Nora, aki rideg... több»

Rendező: Otto Retzer

Zene és számológép
#72384

dokumentum

Honnan a rokonság, mely a számok és a hangok világát összekapcsolja? - teszi fel a narrátor a film alapkérdését, miközben egy hőskori printerből mátrix kígyózik ki, majd egy... több»

Rendező: Somló Tamás

Az erdélyi szász kultúra nyomában (Az erdélyi szász kultúra nyomában)
#72385

dokumentum

A szászok távozásával gazdasági, társadalmi, kulturális űr keletkezett Erdélyben. Felbillent az évszázadok alatt kialakult etnikai egyensúly. A sorozat egy gazdag kultúra... több»

Ösvény a Viharsarokban
#72386

dokumentum

A négy részes dokumentumfilm a Füzesgyarmaton működő Ösvény Esélynövelő Alapítvány tevékenységét mutatja be.

Rendező: Kinyó F. Tamás

Besztercebánya
#72387

dokumentum

A tatárdúlást követően thüringiai telepesek népesítették be az egykori bányavidéket, akiknek a király hamarosan kiváltságokat is adott. Mátyás királyunk ugyancsak felvidéki... több»

Rendező: Nagy Imre

Égenjárók
#72388

Mamuro Oshii, a Ghost in the Shell és az Innocence rendezője ismét az ember és gép összeférhetetlen, mégis szorosan összekapcsolódó viszonyát vizsgálja. Egy világban, amely nagyon... több»

#72389

NA Entropia  (2017)

horror | rövidfilm

Egy idősödő nő boszorkányság révén akarja visszanyerni a fiatalságát.

Rendező: Marinah Janello

Szereplők: Sissy O'Hara

Sidar
#72390

NA Sidar  (2008)

filmetűd

A történet egy magyar népmese átültetése törökországi viszonyok közé: egy kisfiúról szól, akinek egyedül kell helyt állnia a felnőttek világában, de végül - gyermeki hitét... több»

Rendező: Király Tamás

Gyógyító lovak
#72391

dokumentum

Egy film a lovak csodába illő képességeiről. Hogyan használhatók fel a lovak a mozgássérültek és értelmi fogyatékosok gyógyításában, ahhoz, hogy a sérült gyerekek úgy... több»

Rendező: Dénes Gábor

A párkák
#72392

NA A párkák  (1975)

játékfilm

Valahol, egy latin-amerikai országban három nő ül egy hangszigetelt szobában. Feladatuk, hogy a politikailag veszélyesnek ítélt elemek minden beszélgetését lehallgassák. Úgy fonják... több»

Exit
#72393

NA Exit  (2010)

játékfilm | krimi

Főszereplőnk egy nap emlékek nélkül ébred fel, egy gyilkosság korona-tanújaként. A sorozatgyilkos legújabb áldozata egy elrabolt nő, akinek tartózkodási helyét egyedül az... több»

Rendező: Lóth Balázs

Budapest Keleti - Paris Nord (Budapest Keleti - Paris Nord)
#72394

dokumentum

A film különböző szemszögekből állítja párhuzamba a budapesti Keleti pályaudvar és a párizsi Gare du Nord történetét, környezetükre gyakorolt hatásukat.

Von Höfler vagyok
#72395

dokumentum

Von Höfler Tibor régi filmjeinek és elbeszéléseinek tükrén keresztül nézünk a pécsi bőrgyáros-tímár generációk több évszázadokon átívelő, gazdagon burjánzó sorsvonalaira.... több»

Rendező: Forgács Péter

Szereplők: Höfler Tibor

Kisvilma - Az utolsó napló
#72396

dráma | játékfilm

Különleges tájon játszódik a film, Kirgíziában, a kínai határon fekvő, hatezer méteres hegyektől övezett kis ázsiai országban. A harmincas években ezerszám érkeztek a... több»

Pedig...!
#72397

NA Pedig...!  (1975)

rövidfilm

A heves megyei Visznek község orvosnője, dr. Rácz Mária három év alatt a falu szeretett doktornője lett, pedig származását tekintve cigány...

Rendező: Csőke József

Ember Judit - Pócspetri
#72398

dokumentum

Ember Judit - egyéb filmjei mellett - több nagyszerű, rendszerváltó hosszú-dokumentumfilm rendezője. Egyik legfontosabb ilyen filmje - mondhatjuk fő műve - a Pócspetri, amellyel egy... több»

Rendező: Mátis Lilla

Nagy idők tanúja - Látogatóban Dr. Bay Bélánál
#72399

dokumentum

A közelmúltban hunyt el dr. Bay Béla, a vívás világhírű mestere. A filmben felidézi életének fontos állomásait, szól tanítványai sikeréről, és arra is emlékezik, hogyan... több»

Yasmine
#72400

NA Yasmine  (2010)

játékfilm | rövidfilm

Krisztián sikeres forgatókönyvíró, de most írói válságban szenved, míg nem találkozik egy prostituálttal, Yasmine-nal. A lány körül zűrös emberek és ügyek keringenek, ezért az... több»