Közösség

Vélemény:

 

78 A hét mesterlövész

(2016)

A hét mesterlövész

 
MMcFly2015   2017.01.04 22:13
0

Kicsit merész dolog volt egy legendás westernfilmhez nyúlni, de kellemeset csalódtam! Lehetne vele kötekedni, de igyekszem úgy gondolkodni, hogy egy mai gyereknek/kamasznak az eredeti változat nem jönne át, sőt szerintem a végére se jutna: ennyiből pártolom a film elkészítését.
A karakterekből nem jönnek le a motivációk, miért is vállalkoznak egy öngyilkos küldetésre, miért nincs vesztenivalójuk, így kicsit a csapat ,,toborozása" részemről összecsapott, de gondolom akárcsak a Ben Hur feldolgozásánál, a mára már unalmasnak vélt drámázást szűkebbre veszik.
Mint a filmzene, mint a mondatok emlékeztettek néhol a klasszikusra, érződött rajta, hogy ez a Hét mesterlövész újrafeldolgozása, nem is akart többet adni... A vége pedig abszolút a 2010-es éveknek megfelelő látványos, pörgős csatatér van jelen, amibe nehéz lenne belekötni - megállja a helyét!
Az eredeti nálam top3-as western film, igyekszek a feldolgozással nem szőrszálhasogató lenni, és megmarad egy elfogadható westernfilmnek. Jó hangulatot hozta, és nem vérzett el a moziknál. Egy ilyen kétes sikerű feldolgozásnál ez mindenképpen jó jel!