Közösség

Vélemény:

91 A szeretet gyógyító ereje

(2023)

7/10 Netflix produkció és jó

Ahoj poplacsek   2024.08.01 21:39
0

Ez a film, melynek eredeti címe sarlatánt jelent, egy 1937-es lengyel alkotásnak a második remake-je. Azért a második, mert 1981-ben már egyszer újraforgatták. És netflixes, de durván kiemelkedik az ott megszokott minőségi átlagból.
A kivitelezésen érződik, hogy beletettek apait-anyait, na meg egész nagy rakás zlotyt. Az 1930-as évekből származó forgatókönyv is nagyon erős. Szuper a kor megjelenítése, a fényképezés, a világosítás, a zene is jól működik, jelmezre is jó sokat költöttek.
Azért jó tudni, hogy ez egy ennyire ősöreg filmnek a felújítása, mert ez megmagyarázza a történetnek a meseszerű naiv hangulatát, ami végig átszövi. Meg hát igazából van valami barátokköztös vagy brazilsorozatos egyszerűség abban, ahogy a dolgok megtörténnek. Ennek hiányában még azt gondolhatná az ember, hogy ez a lengyelek Semmelweis mozija.
Erősen elgondolkodtam, hogy megnézem az 1937-es eredeti változatot, de eddig csak lengyelül találtam meg a YouTube-on, ehhez a kihíváshoz nem vagyok felnőve. Ha valaki tud legalább angol feliratos változatot, az szóljon (torrentből semmilyet nem találtam, a lengyel torrentoldalakról meg nincs ismeretem).
A majdnem két és fél órás játékidő simán elröppen, nézzétek bátran.