Sthepen King egy őrületes zseni, ötletei földöntúliak, olyan újszerűek és eredetiek, hogy egyéniségi tulajdonságokkal rendelkeznek. Igen ritkán születnek zsenik. Ő korunk ikonja, csak már sajnos megöregedett, s nem futottam még össze olyannal, aki a nyomdokaiba léphetne.
Filmadaptációinak többsége gagyi, silány. Irtó nehéz az ötleteit megvalósítani, noha eléggé részletes leírásai vannak. De egy zseniális elmét nem lehet utolérni. Azért vannak a stílusát megragadó filmes megvalósítások is, kisebb számban, ám annál értékesebbek szerencsére.
Regényeihez/novelláihoz azonban szükséges egyfajta hangulat, és hát jól neki kell ülni. Az őrületet és bizarr elemeket lehet csodálni, de megértésük igen keveseknek adatik meg.
Sokat olvastam tőle. Vannak eléggé terjedelmes darabok. Ha hozzá szándékozol kezdeni, akkor fel kell spanolnod a lelkedet, és éberen élesíteni elmédet. Stílusát még kevesebben emésztik meg. Szükséges hozzá egyfajta beállítottság.
Mit szólnál Thomas Harrishez? Akiket esetleg még ajánlani tudok: Robin Cook és Dean R. Koontz, valamelyik csak bejön Neked már ha szeretsz olvasni.
Hozzád tippem szerint nem illene a bizarr, drasztikus, jéghideg horrorú, kegyetlenül szadista jellemzőkkel illetett Jack Ketchum, szerintem őt kerüld el. Túl dúrva és megtörtént esetekről is ír, amiket az ember gyomrának bírnia kell. Világa mélysötét.
Már idejét sem tudom, mikor láttam először, de emlékszem rá, hogy meghatározó élmény volt. Talán az egyik első 'igazi' dráma volt, amit a tinédzser éveim alatt láttam, és biztosan tudom, hogy nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megkedveljem a zsánert, és hogy nekiessek Stephen King könyveinek.