Szia! Ha az ember a kommentjében jelzi, hogy az általa véleményezett film mondjuk az IMDb-n hány százalékon áll, akkor rögtön egy összevető kontextusba kerül bírálata. Én így szoktam csinálni. A Furiosa például nálam 4 csillagos (80%-ot érő), de jeleztem kommentemben, hogy az IMDb-n most 79%-on áll 41 ezer voks alapján (és ugyanakkor itt is 85%-os). Ez így szinkronban áll. Ugyanakkor ott a Napóleon, amire én 25%-ot adtam, de az IMDb-n 64%-os, és itt is 65%-os. Vagyis ebben az esetben egyértelműen én voltam nagyon szigorú, én lógok ki a sorból (mert történelmet szerető emberként nem bocsátottam meg a sok történelemhamisítást benne).
Én is válaszolok magamnak. Felesleges új szempontot felvetni valakinek a felvetésénél, úgysem reagál rá semmit az illető (és senki más). Lesz@rja.
Szia, igen, részben technikai problémáról van szó, tudjuk, mi okozza, rajta vagyunk, a következő egy-két napban még előfordulhat ilyesmi, de tényleg csak kis idő kérdése. Köszönjük a türelmet. :)
Válaszolok magamnak. :) Az előbb ránéztem A sógunra, ami 36%-on állt, majd rákattintva a véleményekre átváltott 96%-ra, szóval technikai probléma lehet, amit tapasztaltam.
Minden bántás nélkül: örülök a válaszoknak, de naponta egyszer nézek rá az internetre, nem használok okostelefont, dolgozó ember is vagyok, szóval most olvastam a hozzászólásodat. Ennyire ne légy ogre. :) Egyébként pont az sarkallt a felvetésre, hogy elkezdtem gyanúsan hihetetlen számokat látni, amit már nem indokoltak az eltérő vélemények, és láthatóan nem fedte az általános fogadtatást. Kíváncsi voltam a jelenség okaira.
Az elmúlt években, ha a szavazatok alapján alacsony, pirossal jelzett kategóriában láttam egy filmet, tudtam, hogy igen gyenge gagyisággal van dolgom. (Persze ettől még lehet szeretni, de tudta az ember, mire számíthat.) Mostanában viszont az új filmek sokasága jut erre a sorsra, függetlenül a produkció értékétől vagy fogadtatásától.
Jó példa az új A sógun sorozat, ami kritikusoknál, nézőknél egyaránt tetszést aratott, a hozzászólások mind pozitívak, 4-5 csillagosak, mégis a méltatlan 40%-on áll.
Ilyen a Szegény párák, A 3-test-probléma, az Abigail, A kaszkadőr, a Barbie stb..., amik lehetnek megosztóak, viszont nem az egyöntetűen elutasított, bukott kategória. A kevésbé nagy port kavaró filmek, sorozatok is, amik eddig egy 60% körüli eredményen landoltak, most a 40%-ot sem érik el.
Ha valaki jobban rálát ezekre a dolgokra, és van magyarázata, nagyon kíváncsi lennék. (Staff?) Trollkodás? Vagy hirtelen, tömegesen lecsökkenő ingerküszöb?
Teljesen elhiteltelenedett így számomra a pontozás, semmi kategorizáló ereje nincs már.