Vélemény:

70 Szirének

(2025)

A kiszámítható szirének

JRD   2025.05.27 09:45
1

Eleinte azon gondolkodtam, hogy miért pont ez a minisorozat címe. Aztán ahogyan belemélyedtem az amúgy nem odaszegez a fotelbe történetbe, úgy rájöttem, hogy a cím találó. A történetben adott egy testvérpár (ki így, ki úgy dolgozza fel a gyermekkor traumáit) és egy érdekes típusú, szinte már éterien nyugodt nő, akit képtelen vagy beskatulyázni. Egyszerűen nem érzi az ember, hogy milyen a természete. Mert amit lát, az szürreális és hihetetlen. Ahogyan azonban halad a történet, rájössz, hogy itt vonzások és taszítások történetét látod. Mintha szirének dala delejezné meg az embereket. Néha szinte röhejes egy-egy szereplő is (lásd a három dámát). Ám hiába kiszámítható, hiába szól aláfestő zenének egy szirénénekhez hasonlatos dallam... ez a történet nem emelkedik ki a Netflix sorozatok sablonos tömegéből. Ám ettől még nem gondolom, hogy teljesen felesleges lenne megnézni. Sőt, egy kikapcsnak (még ha néha kissé monoton is) mindenképp jó választás lehet. Így csak annyit írhatok: nézd meg, és majd eldöntöd magad! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!