Szerintem egy vicces, helyenként sötét, mégis tanulságos történet a Blackberry-ről, felemelkedéséről és bukásáról. Rosszabb filmet is nézhettem volna.
Számomra igazi élmény volt ez a remekmű. Régen láttam ennyire sodró lendületű alkotást, ahol le nem veszem a képernyőről a szemem, nehogy kihagyjak egy percet is. Egy igazi pénzcsinálós film, aminek az eredeti forgatókönyvét az élet írta. Nincs lövöl... Teljes kritika
Komolyan, ritkán sikerül drámából és tech-storyból ennyire jól kevert koktélt kihozni: a Blackberry nem csak arról szól, hogyan rusholnak a befektetések, hanem arról is, hogy milyen embernek lenni a sikeren túl.
Húha, a vizuális stílus borzalmasan steril volt számomra: mintha egy pedagógiai prezentációt néznék banketterem helyett. A sztori alapvetően jó, de a színészek sem ragadtak magukkal annyira, hogy elhiggyem a feszültséget.
Azt hittem, majd valami rock’n’roll tech sztorit kapok, de a Blackberry inkább indie drámába hajlik – a poénok többsége kicsit gyengécske, a drámai pillanatok viszont erősek.
A Blackberry olyan, mint egy hosszú TED-előadás nagyvállalati sztoriból: inspiráló, de néha túl didaktikus. A karakterek néhol karikatúrák – főleg a riválisok –, viszont a főszereplők közti dinamika élő és emberi. Imádtam a befejezést, amikor már nem csak telefonokról, hanem a barátságról is szó esik.
A Blackberry életrajzi dráma csupa-nostalgia és startup-láz: végig izgultam, hogyan születik meg a szupertelefon, miközben a szereplők kőkeményen tolják a vállalati politikát. A humorelemek pont annyira eltaláltak, hogy ne fulladjon unalomba, a szere... Több