52% 52 szavazat
7 nő és egy rejtély

7 nő és egy rejtély

7 donne e un mistero
Filmadatlap
7
Vélemények (7)
14
Szereplők (14)
10
Képek (10)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

7 nő egy rejtélyes gyilkossággal szemben találja magát. Ki az elkövető, és mi volt az indíték?

(Hupka Adrián)

Ország: Olaszország
Premier: 2021.12.25. | Netflix (2022.12.28.)
 
2023.11.01 Emmersson

legújabb vélemény

Egy ital aperitif előtt?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A nézhetetlen értékeléstől Rachele (szétszabdalt arcú Ornella Vanoni) piás dumái mentik ezt a hitvány filmet. Igyekeznek némi Agatha Christie hangulattal átverni, a környezettel elkápráztatni a nézőt, de közben elfelejtettek történetet írni. Karácsonyra gyűlik össze a család. Csupa nő. Van itt új házvezetőnő, régi szerető, testvér, feleség és gyermek. Az emeleten a férj (apa stb...) hátba szúrt holtteste. Indítéka mindenkinek, lehetősége bárkinek volt. Vígjáték, színpadi komédia és dráma, thriller közt jár ide-oda a sztori, mint egy sűrű menetrendű komp. Egyik sem igazán, ezért igen silány darab. És olasz, de rossz értelemben. Harsány, túlmozgásos. Ez meghatározza a színészi játékot. A fordulat – ezerszer látott – nem meglepő. A vége pedig értelmezhetetlen. Nem ajánlom!

0
 
2022.12.30 JRD

3,5*

Úgy látszik, reneszánszukat élik az ilyen filmek a Netflixen. Nem mondhatom, hogy rossz, de azt sem, hogy feledhetetlen emlék volt. Igazából amolyan egyszer megnézhető, annak ellenére, hogy két agyonbotoxozott-agyonplasztikázott színésznő is játszik benne, akiknek az arca már rég nem hasonlít hajdani önmagukhoz, és kissé zavaró a kinézetük. Főleg a nagymamáé. A sztori egyébként cuki, noha szinte a 15-20. perctől lehetett tudni, hogy ki van benne, de nyakig. Mondjuk a végén lévő csavarra magam sem számítottam. Hogy érdemes-e megnézni? Nos, talán igen, talán nem. Nézd meg, és majd eldöntöd magad! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

0
 
2023.10.12 Klauka89

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Próbáltam nem észrevenni, mennyire hasonlít a Tőrbe ejtve c. filmre. Nekem nagyon olyan, mintha arra hajazna, azzal a kivétellel, hogy itt nem a bejárónő a célpont, és a rendőrségig nem jut el a dolog. A 7 nő kínlódása, vagdalkozása és egymásra mutogatása eléggé kínos és kellemetlen.

3
0
 
2023.04.10 cynicalrealist

1 férfi néző és egy csalódás

Minden stimmel a leírással, leszámítva, hogy az alkotás nem krimi és nem vígjáték. Különösen fájdalmas az önreklámban Agatha Christie-t, de még a Tőrbe ejtvé-t is olvasni. Színdarabként sok évvel ezelőtt láttam az alaptörténetet, nem mondom, hogy kár volt a pénz a színházjegyért, ugyanis egyszer közepesen szórakoztató végignézni a sztorit, de hogy ezt 2021-ben miért kellett leforgatni újra, az számomra örök rejtély marad. Az alakítások közepesek, az egész feldolgozás kínosan humortalan, szóval ez a darab nem tesz hozzá semmit az eddigi élményeimhez, ellenben sokat elvesz belőlük. Nem mellesleg, lassan tényként tudom kezelni, hogy a Netflix képes bármit elrontani. Ez is egyfajta tehetség.

0
 
2022.12.29 Kiss

Elég régimódi, ami nem feltétlenül baj, de a karakterek kicsit furcsán voltak megírva szerintem.

0