Kedvenc,többször nézhető,különösen misztikus és teljesen egyedi hangulatú film,ehhez a zene is telitalálat! Szerintem történelmet írt.
Páratlanul jó sci-fi, amelyben a látványelemek pazar maszkmesteri munkával érvényesülnek, ezért is tévesen horror a besorolása. (Csak azért, mert egy iszonyatosan feszült történet specifikusan megköveteli a véres látvány szerepeltetését, még nem lesz... Több
Régi klasszikusnak jó, de nem gondolnám, hogy többször megnézem. Nekem a képi ábrázolások kissé erősek.
Carpenter, klasszikus, kultikus, de nekem nem tetszik, ráadásul nem tudok szabadulni az érzéstől, hogy ez Alien adaptáció, de olyan b kategóriás változatban, ami csak egy béna koppintásnak tűnik. Megnéztem, mert szeretem ezt a műfajt, de inkább csalódást okozott.
A film idősebb, mint én, gyerekkoromban láttam először, és valószínűleg ezért, de elég nagy hatást (és félelmet) gyakorolt rám. :-) Imádom, számtalanszor láttam már. Első perctől leköt, és iszonyat jó, hogy élethű minden jelenet, nem úgy, mint néhány újabb hasonló témájú "filmben". Köszönet Jonh Carpenternek.
Zseniális hangulatú, képi világú old skool borzongás, Ennio Morricone szenzációs dallamaival, Kurt Russell-el a főszereben. A remake-kel szemben erősen ajánlott mozi!