Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
77
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
25
Képek
2
Videók
Amanda
 
Ákos Varga   2020. 01. 18.

legújabb vélemény

Ki ez a lány? – Kritika az Amanda című filmről

Mikhaël Hers Velencében díjazott drámája foglalkozik a terrorizmus, a gyász, valamint ezen jelenségeknek a gyermeki lélekre gyakorolt hatásaival, ám egyik vállalását sem tudja sikerre vinni: az Amanda egy széttartó, fókusztalan arthouse dráma, mely képtelen kihasználni a fajsúlyos témákban rejlő erőt. Az Amanda már a címével zavarba ejt. A címszereplő hétéves forma lány ugyanis nem a történet főszereplője, de még csak nem is feltétlenül a fő katalizátora. Az igazi főhős David (Vincent Lacoste), aki alkalmi munkákból él Párizsban, és néha besegít nővérének a gyermeknevelésben. A fiú így Amandával (Isaure Multrier) is jó viszonyt ápol, azonban az álmos nyugat-európai idillt egy tragédia töri m... több»

 
doktorfaust   2020. 01. 17.

Ha valamiben igazán jó a francia filmek, akkor az a drámai hangulat megteremtése már a játékidő első pillanatától kezdve. Az Amanda igencsak lélekemelő filmalkotás, meg van benne minden, ami kell egy ilyen filmhez, de úgy éreztem, hogy bizonyos pontokon talán túlságosan is komolyan veszi magát. Ez nem feltétlenül rossz, egyszerűen csak elbírta volna a film, ha egy kicsit könnyedebb az egész.


 
stargame   2020. 01. 16.

Alapból hullámzó a hangulata számomra, ennek ellenére nagyon feltöltött, úgy jöttem ki a moziból, akiben alapvetően megváltozott valami, így kétségtelen, hogy az Amanda akár arra is képes, hogy formálja az emberi gondolkodásmódot, ez pedig egészen ritka manapság.

 
mártilány   2018. 09. 04.

Felkavaró film, érzékeny témával, szeretteink elvesztésével (ráadásul terrortámadás miatt) és az azt követő gyásszal foglalkozik. Tartottam tőle, hogy pont azon csúszik majd az egész, hogy túljátsszák, csöpögőssé teszik, de szerencsére épp az ellenkezője történt. Hiteles jelenik meg minden apró rezdülés és érzelem, a karakterek teljesen hétköznapi, szimpatikus figurák, akikkel bárki könnyen azonosulhat. A gyengébb lelkű nézők nyugodtan készíthetik a zsebkendőt, többször is könnyeket csal majd a szemükbe.

 
Kolci_23   2018. 09. 01.

Csalódást biztosan nem okoz senkinek , kissé régimódi, lassú tempójú film. Én egy kicsit soknak éreztem a szomorúságot, de végül is veszteségről és újrakezdésről szól, szóval elnézem ezt a kis hibát. A kislányt alakító színészpalánta nem igazán nyerte el a tetszésemet, de a két főszereplő nagyszerű. Összességében inkább pozitív érzéseket hagyott bennem, esélyes az újranézése.

 
Az Amanda szereplői vállalják könnyeiket, nyíltan szeretik egymást, közben pedig figyeli őket az a Párizs, amit Sébastien Buchmann kamerája olyan városnak mutat, amely a borzalmak közepette, s a tramuák feldolgozása közben elcsendesül, nem hivalkodik – de ekkor sem felejt el igazi otthont adni lakói számára. több»
 
Hiába aktuális és szomorú a történet alapja, ha az alkotók nem nőttek még fel a feladathoz. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.