Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

Amanda (2018)

Amanda
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
25
Képek
1
Videók
 
Paulo-Varga   2020. 01. 18.

legújabb vélemény

0
Ki ez a lány? – Kritika az Amanda című filmről

Mikhaël Hers Velencében díjazott drámája foglalkozik a terrorizmus, a gyász, valamint ezen jelenségeknek a gyermeki lélekre gyakorolt hatásaival, ám egyik vállalását sem tudja sikerre vinni: az Amanda egy széttartó, fókusztalan arthouse dráma, mely k... teljes kritika»

 
István   2020. 01. 17.

0

Ha valamiben igazán jó a francia filmek, akkor az a drámai hangulat megteremtése már a játékidő első pillanatától kezdve. Az Amanda igencsak lélekemelő filmalkotás, meg van benne minden, ami kell egy ilyen filmhez, de úgy éreztem, hogy bizonyos ponto... több»


 
stargame   2020. 01. 16.

0

Alapból hullámzó a hangulata számomra, ennek ellenére nagyon feltöltött, úgy jöttem ki a moziból, akiben alapvetően megváltozott valami, így kétségtelen, hogy az Amanda akár arra is képes, hogy formálja az emberi gondolkodásmódot, ez pedig egészen ritka manapság.

 
mártilány   2018. 09. 04.

0

Felkavaró film, érzékeny témával, szeretteink elvesztésével (ráadásul terrortámadás miatt) és az azt követő gyásszal foglalkozik. Tartottam tőle, hogy pont azon csúszik majd az egész, hogy túljátsszák, csöpögőssé teszik, de szerencsére épp az ellenke... több»

 
Kolci_23   2018. 09. 01.

0

Csalódást biztosan nem okoz senkinek , kissé régimódi, lassú tempójú film. Én egy kicsit soknak éreztem a szomorúságot, de végül is veszteségről és újrakezdésről szól, szóval elnézem ezt a kis hibát. A kislányt alakító színészpalánta nem igazán nyert... több»

Galéria (25)

Videók (1)

 
Az Amanda szereplői vállalják könnyeiket, nyíltan szeretik egymást, közben pedig figyeli őket az a Párizs, amit Sébastien Buchmann kamerája olyan városnak mutat, amely a borzalmak közepette, s a tramuák feldolgozása közben elcsendesül, nem hivalkodik – de ekkor sem felejt el igazi otthont adni lakói számára. több»
 
Hiába aktuális és szomorú a történet alapja, ha az alkotók nem nőttek még fel a feladathoz. több»