Hatalmas kultfilm, mostanában rengeteg ehhez hasonlót nézek. Sokkal többet ér, mint 10 Harry Potter, vagy Gyűrűk Ura film. A rasszizmus hátulütőit tökéletesen meg tudja ragadni, és azok ellenkezőjét is. Őszintén bevallom, én a végét erősen megkönnyez... Több
A film alapvető problémákat dolgoz fel hiteles, nyers, szókimondó és durva előadásmóddal. Hangulat kell a filmhez, és sokáig nem tud kikapcsolni utána az agyad...mélyre ható, ütős film.
Erős film. Nagyon színvonalas, jól összerakott, érdekes. Profik a szereplők, Edward Norton a kedvenceim közé tartozik. Nem okozott csalódást most sem.
Vannak olyan kényes témák, amiket szeretnek feldolgozni a rendezők, mert tudják, hogy valszeg nyerő lesz, ha úgy nyúlnak a témához. Sikerült összehozni ez esetben is, remek film lett, remek színészi játékkal.
Nehéz film, súlyos mondanivalóval és látni kell! Nem hiszem hogy csak az amerikaiaknak. Általánosságban a gyűlöletkeltés és a kirekesztés ellen szól aminél napjainkban nem lehetne aktuálisabb téma.
Edward Norton zseniálisan jól hozza a rasszista szerepét. A film története is elég súlyos kérdéseket feszeget, a rendező nagyon jól vitte vászonra ezt a témát, ráadásul olyan karakterfejlődéssel, mondanivalóval és lezárással, amit nem minden film mondhat el magáról. Óriási.
Nehéz film , nem hétköznapi karakterekkel, nyers és szókimondó, már már brutális jelenetekben gazdag, a szereplők nagyon hitelesek és ezáltal feszültséget mindvégig fenntartják a nézőben.
A történet elgondolkodtató, tanulságos, de már-már túl erős, vad és kemény. Megrendítő, érzelmekre ható. Aki bírja, nézze meg!
Bitang módon jó filmet hozhattak össze. Elsőre nem volt kedvem belenézni a cím alapján nem tartogatott az én ízlésemnek sokat. Szerencsére tévedtem. Oda voltam érte.
Szomorúan vettem tudomásul, hogy ez a film nem az én ízlésemnek készült. Teljesen kívül esett az értékrendemen. Nem is nagyon fűznék hozzá mást. Kicsit sem jött be és ennyi. Passzolom!