Az elnök különgépe

Air Force One

2025.07.18 Baracus őrmester

Érdekes aktualtitása lenne ma ennek a filmnek (80%)

Annak idején, 1997-ben nagy sikert aratott Harrison Ford filmje, az Elnök különgépe, mely mára érdekes aktualitást nyert. Mert miről is van szó? Oroszok foglalják el az amerikai Air Force One-t (a mindenkori amerikai elnök különgépét), és akarják túszul ejteni az USA elnökét, akit Harrison Ford alakít. Céljuk kikényszeríteni egy oroszbarát kazah vezető börtönből való kiengedését. Persze az elnök harcba száll, és hősiesen küzd az orosz ultranacionalista kommandósok ellen. Ezek vezetője Korsunov, akit Gary Oldman alakít, mégpedig kivételesen jól. Szerintem hitelesen mutatja meg új oldalát: a vérprofi és kegyetlen terroristát. Először nekem az 1994-es Leon, a profiban tűnt fel, melyben egy mocskos zsarut alakít, aki bárkit megöl, kissé őrült és kábítószerfüggő. Ebben az elnökös akciófilmben orosz katonaként ugyanúgy hihető, mint a Leonban. Az Elnök különgépe persze nem az évszázad produkciója, de engem ahányszor láttam, mindig teljesen lekötött, és jók az akciójelenetei is. Értékelésem mindezek miatt és Wolfgang Petersen rendezéséért négy csillag.

2020.03.19 Dominus Daemonium

Ezerszer lerágott,megrágott,kiköpött csont.Egymilliomodszor kérdezem....Minek?Minek egy nem is túl acélos témát ezerszer fel és át,és kidolgozni,ráadásul koncepciómentesen.sajnálom Oldmant,és Fordot.

2017.12.23 Deku

Nekem ez tuti volt. Kaptunk egy szellemes, frappáns történetet és ennél több nem is kell. Valahogy ez a film a maga nemében igazán kiváló lett. Nekem ez a film igazán nagyon tetszett és bátran tudom ajánlani az érdeklődőknek.

2025.07.17 SaSa

Gagyi

Egyáltalán nem zavar, ha egy akciófilmben nincs újdonság. Egy tűzoltócsapat sem találkozik újdonságokkal. Rendre ugyanazt csinálják. Odamennek, eloltják a tüzet, és embereket mentenek meg. A forgatókönyv mindig hasonló. Viszont ez a film valami annyi... Teljes kritika

2018.09.05 HE7EDIK

Mikor Ford elkezd papolni az elején, hogy a politikai célok soha többet nem kerülnek emberéletek elé, hát eléggé megmosolyogtató, mint ahogy a nagy amcsi patriotizmus is, hogy az elnök náluk a filmekben mindig valami exkatona, aki a bajban elkezd akc... Több

2022.01.27 jakedave

Orosz akcentust ne erőltessünk már, könyörgöm

Mai szemmel nézve bénácska, Gary Oldman szinkronhangja egyenesen bűncselekmény.

2024.12.13 FREEWAY

Feszült akció egyedi környezetben

Izgalmas és feszült akciófilm, Harrison Ford erőteljes alakításával. A repülőgépes helyszín remekül működik, és bár néhol kiszámítható, végig szórakoztató.

2023.08.28 Ergit

Igazi amerikai akciófilm!

2016.08.28 adamkatka

Bár nem mostani film, és nem is először látom, mégis minden alkalommal leköti a figyelmemet, izgalmas, fordulatos, mozgalmas, és nagyon jó a szereplők válogatása. Érdemes megnézni.

2016.02.02 pqrs

Ford, Oldman és Close miatt helye van a klasszikus akciófilmek sorában. Végig izgalmas, látványosan pörgő akciófilm, de az is igaz, hogy a pazar szereposztás nélkül nem lenne ilyen jó.

2015.07.28 Sniper

Azért a forgatókönyvírók fejében nagyon elszállt a hazafiasság, mert "naná, hogy az elnök (sőt az Elnök) tud repülőgépet vezetni, szerelő lenni, profi akcióhősként terroristákat öldökölni, stb., hiszen ő az USA Elnöke!". Úgy értem ezt most komolyan g... Több

2015.02.03 mobilman89

Érdekes a története ahogy meg próbálják megmenteni az elnököt miután terroristák hatalmukba kerítik az Air Force One-t. Jóféle akciófilm, kellően pörgős és izgalmas egyszerre.

2015.04.03 Vuk

Ez egy klasszikus akciófilm, a műfaj minden sajátosságával, és azokat nagyon jól is hozza. Persze 9.11 után érthető okokból ez a gépeltérítős, terroristás buli már nem igazán fekszik a filmkészítőknek, de azelőtt nagyon jó kis mozik készültek ebben a témában, és szerintem ez messze az egyik legjobb.