Juan Salvo és a túlélők egy csoportja egy láthatatlan erő irányítása alatt álló idegen fenyegetés ellen harcolnak, miután egy szörnyű hóesés emberek millióinak életét követeli.
(Hupka Adrián)
Sorozat áttekintés
Legjobbra értékelt epizódok
összes részFILMINFÓ

A kép forrása: Netflix

A kép forrása: Netflix

63 Az eternauta (2025)
Beharangozták, hogy klasszikus sci-fi, amiből tényleg kevés van mostanában, és rákészültem, ennek ellenére a sci-fi csavar meg tudott lepni. Tényleg azoknak ajánlom, akik nem a közönségcsalogató és -átverő modern sci-fikhez szoktak.
'50-es évekbeli képregényen alapuló posztapokaliptikus sci-fi sorozat egyenesen Argentínából. A sorozat első epizódja sokkal lassabb tempójú volt, mint átlagban az egész, és a sci-fi műfaj a 3. epizód végén mutatkozik be, addig túlélő drámáról beszél... Teljes kritika
Az eternauta (eredeti cím: El Eternauta) egy 2025-ben bemutatott argentin sci-fi sorozat, amelyet Bruno Stagnaro rendezett a kultikus El Eternauta képregény alapján. A történet Buenos Airesben játszódik, ahol egy titokzatos, halálos hóesés szinte az egész lakosságot kiirtja. A főhős, Juan Salvo és néhány barátja túléli a katasztrófát, ám hamarosan rájönnek, hogy a hó csak az első lépés volt egy földönkívüli invázióban. Túlélésük érdekében egyre nehezebb döntéseket kell hozniuk, és együtt kell harcolniuk az ismeretlen fenyegetéssel szemben. A sorozat erőssége az emberi összefogás és a kollektív túlélés kérdéseinek bemutatása, miközben poszt-apokaliptikus, feszült légkört teremt Ricardo Darín és a további szereplők alakításával. Egy újabb remek sci-fi. Szeretem az ilyen sorozatokat, filmeket, amelyek új dolgokat visznek bele. Engem beszippantott a történet, egy nap alatt meg is néztem az összes részt. Ha szereted a gondolatébresztő, poszt-apokaliptikus sci-fi történeteket, Az eternauta sorozat igazi csemege lehet számodra.
Üde színfolt a műfaji felhozatalban. Jó néha a fősodortól erősen eltérő társadalmi közegben játszódó zsánerfilmet nézni latin-amerikai temperamentummal fűszerezve, de nem a förtelmes szappanok szintjén. Nincsenek magasztos szólamok, átlagember szintű... Több
Maga a képregény egyik szülőatyja, Héctor Germán Oesterheld készített belőle először remake-et a hetvenes években, rámutatva párhuzamként az akkori politikai helyzetre.
Főszeereplője Ricardo Darín (A kilenc királynő, Aura, Eszeveszett mesék), aki az egyik legismertebb argentin színész.