Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
71
Filmadatlap
 
27
Szereplők
1
Vélemények
8
Képek
2
Videók
Maryland
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!

 
berryy   2016. 05. 07.

legújabb vélemény

A Sicarióval nem lehet összehasonlítani, mert a két sztorinak köze sincs egymáshoz. A Maryland egy poszt-traumás katonáról szól, aki megbízást kap egy "üzletember" feleségének a védelmére. A filmben sokszor nem lehet tudni, hogy paranoia-e a gyanakvása a támadásra, vagy valós. Idővel érzelmeket kezd táplálni a nő iránt, de nagy a szakadék köztük. Egy kicsit talán a Kevin Costneres Testőrre hasonlít, de véleményem szerint ez sokkal mélyebb dolgokról szól.

Matthias Schoenaerts
Diane Kruger
Matthias Schoenaerts
Diane Kruger
Diane Kruger
Paul Hamy
Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts
Diane Kruger
Matthias Schoenaerts
Diane Kruger
Matthias Schoenaerts
 
A Disorder mindenesetre nem lesz egy, a mainstream és az artmozis közönségek is kielégítő mozi (a Sicarioval ellentétben például), hanem megragad azon a szinten, ahol mindkét tábornak nyújt valamit, ami kielégítő, de nem lenyűgöző. több»

A film összbevétele 460 997 dollár volt (imdb.com).

 

Ez Alice Winocour második játékfilmje.

(ps)
 

Ez volt az első francia film 2015-ben, amelyik nemzetközi piacra került a Cannes-i Filmfesztiválon való szereplése után.

(ps)
 

Alice Winocour-t néhány baráti beszélgetés ihlette a film megírására és megrendezésére. Winocour ugyanis előbb több ízben beszélgetett egy háborút is megjárt fotós barátjával, majd felkeresett néhány Afganisztánból hazatért katonát is. A beszélgetésekből azt szűrte le, hogy a háború borzalmai, a terror és a halál közelsége mély nyomot hagy az embereken, akiknek a megélt borzalmak után kihívást jelent visszatérni a békés világba.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.