Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
55
Képek
8
Videók

Érdekességek: Colette (2018)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 14 273 033 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 4 993 740 forintot termelt.

 

A forgatás idején olyan forróság volt Budapesten, hogy Dominic West egy vízzel töltött mellényt visel a jelmeze alatt, mely áramoltatta a hűvös vizet a felsőtestén.

(hp)
 

A Colette rendezője, Wash Westmoreland egy interjúban elárulta, hogy a film forgatókönyvét már 2001-ben megírta.

(hp)
 

2016. február 1-én jelentették be hivatalosan a produkciót, melynek rendezői székét a Megmaradt Alice-nek direktora, Wash Westmoreland foglalhatta el, aki íróként is kivette a részét a munkálatokból.

(hp)
 

A filmet közel egy tucat díjra jelölték a világ legrangosabb filmfesztiváljain. Négy kategóriában volt esélyes a BAFTÁ-n, kettőben a Satellite Awardson, de a forgatókönyve az Independent Spirit Awards-on is az esélyesek között volt.

(hp)
 

A Colette hangos kritikai sikert aratott. A film jelenleg 187 szemlézett cikket követően 87 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. február).

(hp)
 

A film világpremierje 2018. január 20-án volt a Sundance Filmfesztiválon.

(hp)
 

Sidonie-Gabrielle Colette legismertebb művét, a Gigit 1958-ban adaptálták mozivászonra. A musical 9 Oscar-díjat zsebelt be, köztük az Akadémia legjobb filmnek járó aranyszobrával.

(hp)
 

A film Sidonie-Gabrielle Colette életét dolgozza fel, akit 1948-ben irodalmi Nobel-díjra jelöltek. Colette nem csak regényíróként, de újságíróként és színésznőként is sikeres pályát futott be.

(hp)
 

A filmet Magyarországon forgatták.

(ArpiHajdu és Réci)